Porsche, Star Wars: The Rise of Skywalker Tanıtımı İçin Uzay Aracı Yapıyor

9
2
1
1
0
Dünya genelinde milyonlarca hayranı bulunan, büyük gişe gelirleri elde eden, marka ismi çok büyük olan Star Wars, elindeki bu marka değeriyle çok farklı alanlardan şirketlerle de ortak çalışmalar yapabiliyor. Markanın ortaklık yaptığı son şirket de otomotiv endüstrisinden Porsche oldu.

Star Wars, çok çok uzak bir galakside maceralarına devam ederken dünyada da çeşitli ortaklıklar yapılıyor. Disney, hâkimiyeti altına giren Star Wars ile işbirliği yapan son firma, otomobil üreticisi Porsche oldu. Şirket, Lucasfilm ile Star Wars: The Rise of Skywalker’ın tanıtımı için bir uzay gemisi tasarlıyor. Tasarım, filmin Aralık ayındaki ön gösteriminde sergilenecek.

Porshce ve Lucasfilm’de yer alan ekipler, şu an için uzay aracını oluşturmanın ilk aşamalarında bulunuyorlar. Porsche, yaptığı açıklamada ekibin, önümüzdeki haftalarda Stuttgart ve San Francisco’da modeli tasarlamak ve oluşturmak için buluşacağını söyledi. Her ne kadar uzay gemisi olsa da Porsche’un tasarım diline sadık kalınacak.

Star Wars ve Porsche ortaklığı

Porsche Star Wars

Porsche’un tasarım patronu Michael Mauer, yaptığı açıklamada “Porsche tasarım DNA’sı ile bir uzay aracı geliştirmek heyecan verici ve büyüleyici. İlk bakışta ortak elementleri paylaşmıyor gibi görünseler de iki taraf da benzer tasarım düşüncelerine sahip. Star Wars tasarım ekibiyle yakından çalışmak bize ilham verdi ve oldukça etkiledi. Bu değiş tokuştan iki tarafında bir şeyler öğreneceğine eminim” dedi.

Bu ortaklık Star Wars’un otomotiv endüstrisi ile yaptığı ilk işbirliği de değil. Nissan, daha önce Titan AT-M6 Walker, Millennium Falcon’dan ilham alınan Rogue gibi Star Wars’dan ilhan alınan araçlar üretmişti. Ayrıca Mercedes-Benz de birkaç yıl önce Japonya’da CLA Star Wars Edition çıkarmıştı. Porsche’un bu uzay aracı tasarımı dışında Star Wars’dan ilham alınan bir araç çıkarıp çıkarmayacağını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Kaynak : https://www.motortrend.com/news/porsche-building-starship-promote-new-star-wars-rise-of-skywalker-movie/
9
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
0