Porsche Taycan Cross Turismo, Nurburgring'de Test Edilirken Görüntülendi

4
3
3
1
0
Porsche'un Taycan modelinin yeni versiyonu olacak Taycan Cross Turismo, Nurburgring'de test edilirken görüntülendi. Araç, normal Taycan'la aynı güç aktarım mekanizmasını taşıyor.

Alman otomobil devi Porsche, elektrikli otomobil sektörüne nispeten biraz geç girmiş olsa da şu ana kadar oldukça başarılı bir yol izledi. Şirketin elektrikli otomobil sektörüne vurduğu en büyük darbeyse Taycan modeliyle oldu. Taycan, elektrikli otomobil devi Tesla'yı bile tehdit etmeyi başardı.

Taycan, tüm Porsche modelleri arasında oldukça başarılı bir yere sahip olunca şirket de bu modeli daha elverişli hale getirmeye karar verdi. Bunun sonucunda da karşımıza Porsche Taycan Cross Turismo çıktı. Ancak normal şartlarda bu yılın sonlarına doğru çıkış yapacak olan Taycan Cross Turismo, 2021 yılının başlarına ertelendi.

Porsche Taycan Cross Turismo'nun test görüntüleri:

Porsche Taycan Cross Turismo'yu tüm güzelliğiyle görmemiz için henüz aylarca beklememiz gerekse de Porsche, aracı pistlerde test etmeye devam ediyor. Bu sayede biz de Taycan Cross Turismo'yu canlı bir şekilde görebilme şansı elde ediyoruz. Son olarak bu otomobil, ünlü pist Nurburgring'de test edilirken görüntülendi.

Videoda gördüğünüz üzere otomobil, standart Porsche Taycan'a göre daha uzun bir arkaya sahip durumda. Araç, siyah metalik boyasıyla da bir hayli agresif duruyor. Aracın büyük beden lastikleri ve kırmızı fren kaliperleriyse bu agresifliğe katkıda bulunuyor. Tabii Porsche Taycan Cross Turismo'nun daha uzun olması ona bir ağırlık da veriyor.

porsche taycan cross turismo

Ancak en azından videodan gördüğümüz kadarıyla Porsche Taycan Cross Turismo, standart modele göre sahip olduğu ağırlığı hiçe sayarcasına pistte ilerliyor. Yine de aracın performansı hakkında daha gerçekçi bir bilgi sahibi olmak için elbette normal yollarda da test edilirken görmemiz gerekiyor.

Yeni Taycan'ın performans konusuna gelirsek araç, sedan modelde olan güç aktarım mekanizmasının aynısını kullanıyor. Bu da Taycan Cross Turismo'ya 530 - 761 beygir gücü arasında güç veriyor. Hedefine Tesla'yı almış olan Porsche, elektrikli otomobil sektöründeki payını artırmak için 10 milyar euroluk yatırım yapmayı planlıyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/porsche-taycan-cross-turismo-spied-at-the-nurburgring
4
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
3
1
0