Instagram Repost Nasıl Yapılır? - 5 Repost Uygulaması

5
0
0
0
0
Instagram gönderilerini tekrar paylaşmak için instagram repost uygulaması kullanabilirsiniz. Instagram'da repost nasıl yapılır sorusuna cevap olacak 5 uygulamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Sosyal medyada var olmak için ve kendimizi ifade etmek için sürekli yeni içerikler üretiyor, yeni paylaşımlar yapıyoruz. Daha önce bir başkasının paylaşmış olduğu gönderiyi alıntılayarak tekrar paylaşmak, sosyal medya üzerinde büyük ilgi görüyor. Burada da devreye Instagram uygulamaları giriyor. Instagram repost uygulamasını daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Peki Instagram repost nasıl yapılır

Başkasının paylaştığı (ya da sizin paylaştığınız) bir gönderiyi tekrar post etme (yani tekrar paylaşma) işlemine Instagram repost deniyor. Instagram gönderilerini tekrar paylaşmak isteyenler için kolaylıkla bu süreci yönetebileceği bir teknik olan bu işlem, belirli bir pratikten sonra yalnızca birkaç saniyenizi alıyor. Repost for Instagram ya da instarepost olarak ön plana çıkan bu işlem, hem karşı tarafın paylaşımını etiketlemenizi sağlıyor, hem de etkin bir paylaşım için size olanak sunuyor.

repost nasıl yapılır

Böylece paylaşacağınız içeriğin (görsel ya da video) bütün alt metinleri, anahtar kelimeleri ve etiketlenen kişilerin bilgilerini doğrudan sizler de paylaşmış oluyorsunuz. Sosyal medyada aktif olmak iletişimin etkileşime dönüşmesiyle, yani diğer arkadaşlarınızla da ortak paylaşımlarda bulunmanıza bağlıdır. Takipçilerinizle ya da takip ettiklerinizle ne kadar çok paylaşım yaparsanız, o kadar hızlı takipçiniz artacaktır.

Bu konuda Instagram geçtiğimiz zamanlarda kendisi bir girişim yapmıştı ama sonradan belirli bir ivmeye ulaşamayınca durdurmak zorunda kaldı. Bu yüzden genellikle Instagram ile uyumlu olarak 3. parti yazılımlar kullanılıyor. Pek çok insan repost apk ya da repost app uygulamaları ile bu işlemleri hemen kullanmış oluyor. Bizim size anlatacağımız tekniklerle Instagram'da repost nasıl yapılır sorusuna kolayca cevap bulacaksınız.

instagramda repost nasıl yapılır

Instagram repost uygulamasını kullanmak aslında çok basit. Tek yapmanız gereken biraz pratik kazanmanız. İşin mantığına bakarsanız, bütün işlem bir ekran alıntısına dayanıyor. Yani ekranın fotoğrafını çekip tekrar paylaşmak da diyebilirsiniz bu duruma. Ama Instagram repost işlemini yapan uygulamalar, hiç ekran fotoğrafı çekmeden doğrudan gönderinin kendisini paylaştığı için kaliteyi de bozmamış oluyoruz bu sayede. 

Bir de ekran alıntısı yapınca görselin üzerinde ‘repost’ yazan bir ifade olmuyor. Siz bu işlemi bir uygulama ile yapınca (ki hepsinin kullanımı çok kolaydır), görselin köşesinde repost yazıyor ve o kişiye daha çok katkı sağlamış oluyorsunuz. Peki ama Instagram'da repost nasıl yapılır? Hemen detaylandıralım. 

  • Telefonunuza Instagram repost uygulamasını yükleyin (android ya da ios)
  • Ardından her zaman yaptığınız şekilde Instagram uygulamasına girin
  • Paylaşmak istediğiniz (yani repost yapmak istediğiniz) paylaşımı bulun
  • Bulduğunuz paylaşımın sağ köşesinde 3 noktalı bir işaret göreceksiniz (...)
  • Ona tıklayarak görselin bağlantı linkini kopyalayın
  • Repost için indirdiğiniz uygulamayı açın ve linki kopyalayın (genelde otomatik kopyalanır)
  • Ardından repost tuşuna dokunarak, hemen paylaşıma hazır hale getirebilirsiniz. 
  • Instagram’a girince de artık her şey hazır oluyor ve paylaşım işlemi tamamlanmış oluyor. 
  • Hazır olduğunuz an paylaş tuşuna basın ve artık istediğiniz paylaşımı repost ettiniz demektir. 

Instagram neden repost özelliğini kendisi sunmuyor?

repost yapma

Instagram sürekli gelişen ve kullanıcı deneyimine ekstra önem veren bir uygulama. Bu yüzden kullanıcılarının uygulama dışına çıkmasını istemiyor. Herkesin Instagram içinde zaman geçirmesini istiyor. Gönderileri kişiye özel tutma stratejisi tamamen bu amaca hizmet ettiği için, yeni bir pazar oluşturmak istiyor. 

Bundan dolayı da iş farklı uygulamalara kalıyor. Biraz da 3. parti uygulamaları için pazar oluşturmak istiyor diyebiliriz.

Daha önce ‘regram’ ismiyle bir repost uygulamasını çalıştırmayı denese de, sonra pes ettiği için aktif bir kullanım ve kitle oluşmadı bu konuyla ilgili. Pek çok kişinin aktif olarak kullandığı sosyal medya uygulamalarından olan Instagram repost uygulamaları, hem paylaşımlara katkı sunmak, hem de tekrar paylaşarak üzerine eklemeler yapmak isteyenler için oldukça önemli bir fayda sağlıyor.

Sosyal medya üzerinde bulunan ilişkilerinizde, arkadaşlarınızda ve insanlarla olan iletişiminizde şüphesiz ki paylaşım yapmanın etkisi büyüktür. Repost uygulaması ile Instagram görsellerini ya da videolarını yeniden paylaşabilir, yeniden post edebilirsiniz. Bu durum herkes için eğlenceli olacağından dolayı, uygulamalar gayet hızlı bir şekilde çalışıyor.

Hem ara yüzlerinin kolay kullanılması, hem de hızlı bir şekilde paylaşım yapmanıza imkan sağlaması bu uygulamaların kalitesini de ön plana çıkarıyor. 

Instagram'da repost nasıl yapılır sorusuna cevap 5 uygulama 

Instagram için kullanabileceğiniz Instagram repost uygulamaları içinden, en çok sevilen ve kullanılan 5 tanesini sizin için listeliyoruz. Bu uygulamalar ile hemen giriş yapabilir ve Instagram repost işleminizi hızlandırabilirsiniz. 

1. Repost for Instagram

repost for instagram

  •     Yapımcı: Red Cactus
  •     Boyut: 3,6 mb
  •     Puanı: 3,4 yıldız

Instagram üzerinde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Repost for Instagram uygulaması, belki de en kolay kullanılan uygulamaların başında yer almaktadır. 10 milyondan fazla indirilen bu uygulama, fotoğraf ve videolarınızın paylaşımını en hızlı şekilde yapmaktadır. Editörün seçimi olarak da karşımıza çıkan bu uygulama, hem küçük boyutu ile hem de kolay kullanımı ile ilgileri üzerine çekmeyi başarıyor. Ara ara giren reklamlar pek çok kişiden boykot yese de, uygulama son dönemlerde yaptığı çalışmalar ile reklamları oldukça azalttı diyebiliriz. 

2. Repost for Instagram - Regrann

repost for instagram refrann

  •     Yapımcı: Regrann
  •     Boyut: 6,3 mb
  •     Puanı: 4,7 yıldız

Repost yapmak için pratik bir diğer uygulama olan Repost for Instagram Regran uygulaması, herkes için kullanım sunuyor. Hem özelliğinin hızlı olması, hem de küçük boyutlu olması onu tercih sebebi yapan özelliklerin başında yer alıyor. Regrann firması, Instagram ile ilgili ekstra uygulamalar üretmeye tüm hızıyla devam ediyor.

3. Repost - One Tap Labs

repost on tap labs

  • Yapımcı: One Tap Labs
  • Boyut: 6,6 mb
  • Puan: 4,2 yıldız

Fotoğrafları ve videoları keyifle repost edebileceğiniz bu uygulama, ortalama 1 milyon kişiden fazla kişinin kullandığı bir yeniden paylaşma uygulaması olarak çıkıyor karşımıza. Hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Hikaye paylaşma özelliğini son dönemlerde kaldıran uygulama, yakın bir zaman içerisinde tekrar story (hikaye) paylaşma özelliklerinin de ön plana çıkacağını duyuruyor. 

4. Insta Repost

insta repost

  • Yapımcı: Piuana Apps
  • Boyut: 6, 6 mb
  • Puan: 4,3 yıldız

Yalnızca postları değil, story (yani hikayeleri) için de bir tekrar paylaşım özelliği sunan bu uygulama, Piuana Apss yapımcısı tarafından sunulmaktadır. Hemen indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Sosyal medyanın en etkili aktif olma yöntemlerinden biri olan repost işlemleri için, bu uygulama sizin de işinizi kolaylaştıracaktır. 

5. Repost it! Save And Repost For Instagram

repost it

  • Yapımcı: Digiset LLC
  • Boyut: 17 mb
  • Puan: 4,3 yıldız

Hikayeler, fotoğraflar ve videolar için oldukça çok tercih edilen uygulamalardan biri olan Repost It uygulaması, story paylaşmayı sevenler için de önemli bir yapıya sahip. Pek çok kişinin hikayesini (story) sizin tekrar paylaşmanız ve karşı tarafa da bu konuda bir jest yapmanız için, önemli uygulamalardan birisi Repost İt olarak çıkıyor karşımıza. Editörün tercihlerinden biri olan bu uygulama, kullanımını da olabildiğince pratik hale getirmiş durumda. 

Şimdiden keyifli paylaşımlar diliyoruz. 

5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0