Rivian, Olduğu Yerde Tank Gibi Dönebilen Elektrikli Pikabı R1T'nin Gecikeceğini Açıkladı

15
2
1
0
0
Tesla'nın rakibi olabilecek konumda sayılabilecek elektrikli otomobil üreticisi Rivian, elektrikli pikabı R1T'nin piyasaya çıkışının birkaç ay gecikeceğini açıkladı. R1T'nin en dikkat çeken özelliği, bir tank gibi olduğu yerde dönebiliyor olması.

Tesla’nın rakibi sayılabilecek bir konumda yer alan elektrikli otomobil üreticisi Rivian, tamamen elektrikli SUV’u ve pikabı üzerinde yıllardır çalışmakta ve iki aracın da nihayet 2021 Temmuz ayında lanse edilmesi bekleniyordu. Ancak işler beklendiği şekilde yolunda gitmedi.

COVID-19 pandemisi, birçok sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de olumsuz etkilere yol açtı ve elektrikli otomobil üreticisi Rivian da bundan nasibini aldı; şirket, elektrikli pikabı R1T ve SUV'u R1S SUV için teslimat tarihlerinin birkaç aylığına geciktiği açıklamasını yaptı.

Gecikmenin neden çip sıkıntısı ve pandemi

Rivian rt1

Rivian’ın, Tesla’nın ‘janjanlı’ ve tartışmalı “Cybertruck”ına daha pratik bir alternatif olarak sayılabilecek elektrikli pikabı “R1T”, Eylül ayında müşterilerin garajlarındaki yerini alacak. R1S SUV da kısa bir süre sonra R1T’nin arkasından gelecek ancak bu araç için belli bir teslimat tarihi mevcut değil. Tahminler SUV teslimatlarının Kasım ayında yapılacağı yönünde. 

Rivian, gecikmenin ana nedeni olarak yarı iletken çiplerde yaşanan sıkıntıyı gösterirken pandeminin yarattığı etkileri de dile getirmekte. Zira şirket, tesis inşaatında ve ekipman kurulumlarında pandemi nedeniyle gecikmeler yaşamıştı.

R1T, bir tank gibi olduğu yerde dönebiliyor

Yaklaşık 5 tonluk yük çekebilen bu elektrikli ‘tank’, gerçekten de bir tank gibi olduğu yerde dönebilme kabiliyetine sahip. Araca bu 360 derecelik dönüş kabiliyetini veren şey ise her tekerlekte bağımsız çalışan motorların bulunması. 

67,500 dolardan satışa çıkacak olan R1T, tek şarjla yaklaşık 480 km yol kat edebilirken 0’dan 100’e (tercih edilen lastiklere bağlı olarak) sadece 3 saniyede çıkabiliyor.

Rivian R1T'ye ait görüntüler

Rivian rt1

rivian rt1

Kaynak : https://www.techspot.com/news/90456-rivian-delays-launch-r1t-pickup-truck-now-ships.html
15
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
0
0