Ruhi Çenet'in YouTube Kanalı Yine Hacklendi!

47
15
6
4
1
Ruhi Çenet'in YouTube kanalı, yakın zamanda kripto para dolandırıcıları tarafından ele geçirilmişti. Ünlü YouTuber, geçtiğimiz günlerde kanalın geri alındığını duyurmuştu. Kanal, bugün Ruhi Çenet'e ait olmayan içerikler göstermeye başldı.

Türkiye'nin en popüler içerik üreticilerinden Ruhi Çenet'in YouTube kanalı, yakın zamanda kripto para dolandırıcıları tarafından ele geçirilmişti Adı "Ripple" olarak değiştirilen YouTube kanalında "Ripple'dan SEC'in 2 Milyarlık Cezasına Yanıt! XRP FİYAT TAHMİNİ" başlıklı bir canlı yayın başlatılmıştı.

Ünlü YouTuber, birkaç gün önce ise kanalını geri aldığını duyurmuştu. Ancak yaklaşık bir hafta sonra bugün, kanalda yine Ruhi Çenet'e ait olmayan videolar yer almaya başladı.

GÜNCELLEME: Ruhi Çenet'in hesabından canlı yayın açıldı

Ruhi Çenet'in hesabına girdiğimizde Gazeteci Tucker Carlson ile Telegram kurucusu Pavel Durov arasındaki bir röportajın canlı yayınının yapıldığını görüyoruz. Videoda bir de hediye kazanmak için okut yazan bir QR kod bulunuyor. Bu kodu kesinlikle okutmamanız gerektiğini belirtelim.

Ruhi Çenet, kanalı geri aldığını böyle duyurmuştu.

"Sonunda kanalımı hackerlardan geri aldım ama 13 yılda yaptığımız tüm videolar silinmiş ve yaklaşık 300.000 abone kaybetmişim."

Ruhi Çenet'in kanalı nasıl çalınmıştı?

"Nasıl hack'lendiğimizi merak edenlere şöyle açıklayayım, kendilerini Shopify isimli marka olarak tanıtan hackerlar bize bir reklam anlaşması önerdiler. MrBeast gibi içerik üreticilerini de referans gösterdiler. Biz de detayları incelemek için linke tıkladığımızda onlar bilgisayarımıza sızdılar. Tüm bilgilerimiz onlara geçmiş oldu. Sadece Shopify falan olarak mı tanıtıyorlar kendilerini, hayır. Örneğin Zara isimli tekstil markası gibi tanıttıkları mesajların sayısı şu şekilde, bunların sıklığı da bu kadar ve bu sadece zara mesajları. Bunun gibi ayda belki yüzlerce mail alıyoruz ve sadece incelemek için tıkladığımız bu sefer de hacklenmiş olduk."

İlk başta ne olmuştu?

Ruhi Çenet'in kanalı Ripple olarak değiştirildi, Ripple CEO'sunun sahte canlı yayını başlatıldı

Ruhi çenet çalındı

Söz konusu videonun kapağında Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse yer alıyor. Bu arada söz konusu video isminin rastgele seçilmediğini ve @live_Ripple.NeW.US. kullanıcı adına sahip sahte Ripple kanalının dün akşamki canlı yayınıyla bire bir aynı olduğunu söyleyelim.

Sahte canlı yayını anlık 30 bin kişi izliyor

Görünen o ki Ruhi Çenet'in kanalını ele geçiren siber korsanlar, Ripple yatırımcılarını hedefleyen bir grup dolandırıcıdan oluşuyor. Zira kullanıcı adı "Ripple_x_live" olarak değiştirilen Ruhi Çenet kanalının ana sayfasına girdiğinizde 13,4 bin aboneye sahip sahte Ripple kanalına ait oynatma listelerinin yer aldığını görüyorsunuz. 

Webtekno olarak Ruhi Çenet'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunda haberimizi güncelleyeceğiz.

Ruhi Çenet'in konuyla ilgili ilk paylaşımı şu şekildeydi:

47
15
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
47
15
6
4
1