Salesforce, Tableu İsimli Firmayı Dudak Uçuklatan Bir Fiyata Satın Aldı

9
4
2
1
0
Amerika menşeli yazılım firması Salesforce, çok ciddi bir meblağ karşılığında Tableu firmasını satın aldı.

Google’ın geçtiğimiz hafta Looker’ı 2,6 milyar dolara satın almasının ardından Salesforce bugün, kendi veri görselleştirmedeki işini ve girişimlerin veri yığınlarını kontrol etmesine yardımcı olacak araçlarını bir ileri seviyeye taşıyacak bir adım attığını duyurdu. Salesforce, Tableu şirketinin tüm hisselerini 15,7 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Salesforce’un açıklamalarına göre imza aşamasına gelen satın alma işlemi, bugün iki şirketin yönetimleri arasında gerçekleşen toplantıda resmiyete kavuştu.

Salesforce’un LinkedIn’i satın almak için ciddi anlamda çaba gösterdiği ancak sonunda Microsoft’a kaptırdığı da biliniyor. LinkedIn ve Tableau arasında pek bir benzerlik olmasa da Salesforce’un bu hamlesindeki amaç olarak müşterileriyle arasındaki bağı artırmak gösteriliyor.

Başka bir taraftan da Google’ın Looker’ı bünyesine katmasına bir çeşit cevap olduğu düşünülen hareketin maddi boyutuna bakıldığı zaman arada 13 milyar doları aşan bir fark olduğu da kolaylıkla görülebiliyor.

Tableu’nun bünyesinde, içerisinde Charles Schwab, Verizon (TC’nin sahibi), Schneider Electric, Southwest ve Netflix’in de bulunduğu 86 bin işletme müşterisi bulunuyor. Salesforce, Tableu’nun bağımsız ve kendi marka ismi altında çalışacağını belirtti. Tabii ki bu, iki ismin ortak olarak çalışmayacağı anlamına gelmiyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/10/salesforce-is-buying-data-visualization-company-tableau-for-15-7b-in-all-stock-deal/
9
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
1
0