Samsung, Sonunda Blockchain Cüzdanına Bitcoin Desteği Getirdi

6
1
1
0
0
Samsung, uzun süredir insanların talep ettiği bir özellik olan Blockchain KeyStore’a Bitcoin desteği getirdi.

Kripto para ve blok zinciri dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen şey Bitcoin oluyor. Dünyanın en değerli ve en popüler kripto parası, uzun süren bekleyişin ardından Samsung’un blockchain cüzdanı olan KeyStore için gerekli desteğe kavuştu. Bu tür merkezi olmayan uygulamalar, kripto paralar için büyük önem taşıyor. 

Bitcoin Destekleyen KeyStore Versiyonları

samsung-bitcoin

Bütün Blockchain KeyStore uygulamaları Bitcoin desteğine sahip değil. Güney Koreli firma ilk olarak yeni seri telefonları olan Galaxy S10e, S10, S10+, S10 5G, Note10 ve Note10+’ta Bitcoin desteği sunuyor. Yani Bitcoin kullanımı şu anda yalnızca amiral gemisi telefonlarda mümkün. 

Firma ayrıca bölgesel olarak da Bitcoin desteğini kısıtlamış durumda. Şu anda özelliğe erişme hakkı bulunan Samsung kullanıcıları Kanada, Almanya, Güney Kore, İspanya, İsviçre, ABD ve Birleşik Krallık’ta bulunanlarla kısıtlı olacak.

Samsung, KeyStore’u bu yılın başlarında çıkarmıştı. Çıkacağı dönemde Bitcoin adaptasyonunu artıracağı düşünülen bu cüzdanda Bitcoin desteği bulunmadığı ortaya çıkmıştı. 

Samsung, Blockchain’e İlgi Duyuyor

samsung-kripto-para-blok-zincir

Samsung, cüzdanına ilk olarak Ethereum desteği eklemişti. Daha sonra da ERC20 kabulüne başlayan firma, binlerce Ethereum projesi için altyapı sağlamış olmuştu. 

Güney Koreli teknoloji devi kendi blockchain ağı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu sistem de Ethereum tabanlı olacak.

Bitcoin, kripto para pazarının %70’ini tek başına oluşturuyor. Ethereum ise bunun yaklaşık 10’da 1’i kadar bir paya sahip. Ethereum desteğiyle başlamak iş anlamında mantıklı olsa da genel müşteriyi elde etmek için uygun mu bilinmiyor. 

Samsung’un motivasyonu ne olursa olsun Bitcoin desteği için daha fazla bekletmemiş olması yine de güzel.

Kaynak : https://thenextweb.com/hardfork/2019/08/14/samsung-adds-support-bitcoin-blockchain-keystore/
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0