Samsung, Dikine Katlanan Bir Telefon İçin Patent Aldı

13
4
3
1
1
Samsung'un aldığı yeni bir patent, şirketin tamamen katlanabilen bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2019 yılına katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Galaxy Fold ile damga vurmak istiyordu ancak bu durum ne yazık ki gerçekleşmedi. Şirketin geliştirdiği katlanabilir ekranlı telefon henüz test aşamasında kullanılamaz hale geldi ve bu durum büyük bir krize neden oldu.

Galaxy Fold'la ilgili çalışmaları sürdüren Samsung, şimdiyse yeni bir katlanabilir telefon patentini aldı. Patenti alınan bu model, Galaxy Fold'a göre büyük farklılıklar içeriyor.

İşte Samsung'un almış olduğu o patent:

katlanabilir telefon

"Patently Mobile" tarafından ortaya çıkarılan Samsung'un bu patent çalışması, ekranı dikey düzlemde değil, yatay düzlemde katlıyor. Ayrıca bu telefon, kullanıma bağlı olarak farklı şekillerde katlanabiliyor. Telefon modelinin normal haliyse, bugüne dek alıştığımız Galaxy S tasarımını andırıyor.

samsung patent

Tasarımın ilgi çekici yanlarından bir tanesi, farklı katlama modlarının bulunması. Şöyle ki bir kullanıcı müzik dinlemek için ekranı farkı bir oranda katlarken özçekim yapabilmek içinse daha farklı bir oranda katlıyor. Eğer telefon minimal boyutlarda kullanılmak isteniyorsa da tam ortadan katlanabiliyor.

Samsung'un henüz çok yeni olan bu patentini kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor. Şirketlerin yaptığı milyonlarca patent gibi bu patent de tarihin tozlu raflarına kaldırılabilir veya kanlı canlı bir ürün haline getirilerek piyasaya sürülebilir. Bu öğrenmek içinse beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://www.trustedreviews.com/news/samsung-foldable-flip-phone-patent-3929997
13
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
1
1