Samsung, Ev Aletlerinin Elektrik Kullanımını Kuruşu Kuruşuna Hesaplayabileceğiniz Uygulamasını Duyurdu

21
2
2
0
0
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kendi elektronik ev aletleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinde enerji tasarrufu yapabilmenize olanak sağlayan yeni uygulaması SmartThings Energy'yi duyurdu.

Geçtiğimiz sene kaybolan Galaxy model akıllı telefon ve tabletleri bulunmasına olanak sağlayan SmartThings Find'ı piyasaya süren Samsung, markaya ait modellerin ekosistemini kontrol edebilmenize olanak sağlayan SmarrtThings ağını genişletmeye devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi, son olarak Samsung marka ev aletlerinizle enerji tasarrufu yapmanıza olanak sağlayan SmartThings Energy'i duyurdu.

SmartThings Energy, evinizde bulunan elektrikli aletlerin ne kadar elektrik harcadığını bir uygulama üzerinden sunmakla birlikte, aynı zamanda enerji tasarrufu yapmanızı sağlamak için çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar, günlük rutinlerinde küçük değişiklikler yaparak gereğinden fazla elektrik yakmanın önüne geçebiliyor.

SmartThings Energy, evinizin enerji IQ'sunu yükseltmeyi hedefliyor

samsung smart things energy

Pandemi yüzünden evde kalmak zorunda kalan milyonlarca insan, can sıkıntısından çoğunlukla mutfağa yöneldi. Sürekli çalışan ocak, fırın, bulaşık makinesi derken ay başında gelen elektrik faturaları insanları zorlamaya başladı ve bu yüzden insanlar, tasarruf edebilmek adına enerji verimliliği konusunda başarılı markalara yönelmeye başladı. 

Samsung, bu ihtiyaçtan yola çıkarak kullanıcıların elektrik faturalarını bir nebze de olsa düşürmek ve insanların doğada bıraktığı karbon izini azaltmak amacıyla, yeni geliştirdikleri uygulama SmartThings Energy'i duyurdu. Samsung marka ev aletleri ve ısıtma soğutma sistemlerini kontrol altına alan bu uygulama, hangi aletin ne kadar çok enerji tükettiğini ve bu tüketimi azaltmak için neler yapabileceğinizi söylüyor.

Samsung'un ifadelerine göre evin enerji IQ'sun yükseltmek için tasarlanan bu uygulama, kullanıcıların rutin alışkanlıklarına dair tavsiyelerde bulunarak elektrik tasarrufuna katkı sağlamaya çalışıyor. Örnek vermek gerekirse buzdolabında ne kadar fazla yiyecek içecek olursa o kadar fazla enerji tüketilmesi gerektiğini bilen SmartThings Energy, uygulama üzerinden kullanıcılara "buzdolabına daha az malzeme koyun" tarzında mesajlar iletiyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/samsung-announces-smartthings-energy-giving-visibility-into-your-electricity-usage/
21
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
2
0
0