Samsung'un Yeni Bir Katlanabilir Ekranlı Telefon Üzerinde Çalıştığını Gösteren Patent

8
3
2
1
0
Samsung, akıllı telefon sektöründeki çalışmalarını aldığı yeni patentlerle ortaya koydu. Patentlere bakıldığında Samsung'un yeni bir katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalıştığı anlaşılabiliyor. Ayrıca Samsung, telefona ek donanımların takılabildiği bir telefon üzerinde de çalışıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un akıllı telefon sektöründeki çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Şirket, 2019 yılına katlanabilir ekranlı telefonlarla damga vurmak istedi ancak ne yazık ki istediği etkiyi çok da gösteremedi. Öyle ki Galaxy Fold konusunda yaşanan sorunlar, şirketin istediğini elde etmesini sağlamadı. Ancak Samsung, katlanabilir ekranlı telefonlar üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecekmiş gibi görünüyor.

Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonlarla ilgili yeni çalışması, alınan yeni bir patentle ortaya çıktı. Aslına bakacak olursak alınan bu patent, şirketin geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürdüğü Galaxy Fold modeline bir hayli benziyor. Ancak Samsung bu kez, Galaxy Fold'da yaptığı hataları tekrarlamak istemiyormuş gibi görünüyor. Dilerseniz şimdi, Samsung'un yeni katlanabilir ekranlı telefon patentine yakından bakalım.

Samsung patent

Samsung'un almış olduğu bu patent, tıpkı Galaxy Fold gibi görünüyor. Ancak patentin dış kısımlarında bulunan ve telefonun ekranının açılmasını sağlayan ufak parçalar dikkatlerden kaçmıyor. Aslına bakacak olursak Samsung'un yeni patenti, ufak bir cep defteriymiş gibi karşımıza çıkıyor. Ancak Samsung'un patenti, telefonun donanımsal özelliklerini ortaya koymuyor.

Samsung'un ikinci akıllı telefon patenti de bir hayli ilginç. Aslında şimdi göreceğiniz patentin gerçek olma ihtimali yok denecek kadar az çünkü pek çoğumuzun daha önce böyle bir şey görmediğini söylemek gerekiyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Samsung'un bir hayli garip görünen ikinci patentine yakından bakalım.

Samsung patent

Samsung'un bu patenti, telefonda bulunan bazı ek parçalarla birlikte geliyor. Öyle ki istenildiği zaman takılabilen bu parçalar, telefona yeni sensörler ve donanımsal parçalar eklenmesini sağlıyor. Örneğin telefonun sağ kısmına takılan bir aparat, Samsung'un ilgili telefonuna microSD kart desteği veya mini bir batarya imkanı sunuyor. Ayrıca yine benzer bir parça ile telefona daha farklı özellikler de kazandırılabiliyor.

Samsung'un bu patentlerinin gerçek olup olmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Teknoloji devi, bu modelini kısa bir süre sonra hayata geçirebilir veya bu patentler, tarihin tozlu sayfalarına gömülebilir. Bu patentlerin geleceğini ancak ve ancak zaman gösterecek. 

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/10/27/samsung-galaxy-folding-smartphones-s11-new-infinity-display-upgrade/#defd9fb765fb
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0