Samsung'un, İlaç Prospektüsü Gibi Katlanan Telefon Tasarımı Ortaya Çıktı

14
3
3
0
0
Samsung'un uzun süredir üzerinde çalıştığı üç ekranlı katlanabilir telefonu için patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Patent, telefonun olası tasarımı ve nasıl çalışacağı konusunda bazı detaylar içeriyor.

Samsung, katlanabilir telefon konusunda en üst sıralarda yer alıyor. Şirket, son birkaç yıldır bu tarz telefonlarla karşımıza çıkıyor ve onları dünya çapında başarılı bir şekilde satıyor. Bu konudaki başarısını sürdürmek isteyen teknoloji devi, üç ekranlı katlanabilen bir telefon üzerinde de çalışıyordu.

Uzun yıllardır söylentileri dolaşan bu telefon hakkında şimdi ise önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, ABD Patent ve Marka Ofisi’ne (USTPO) bu telefonla ilgili bir patent başvurusunda bulundu. Patently Apple tarafından ortaya çıkarılan patent, cihazın olası tasarımı ve nasıl çalışacağı konusunda bize fikir veriyor.

Samsung’un üç ekranlı telefonu telefonu zikzak şeklinde katlanacak ve hem tablet hem de telefon gibi çalışacak

Çıkan görsellerde cihazın ‘Z’ şeklinde katlanabileceğini görebiliyoruz. Patent, büyük OLED ekranı zikzak şeklinde üç eşit boyutlu parçaya katlamak için iki menteşe kullanılacağını ortaya koyuyor. Bu da cihazın temel olarak tablet gibi bir cihazdan kompakt bir telefona dönüşebileceğini ortaya koyuyor. Böylece kullanıcıların, video izlemek, internette gezinmek gibi aktiviteler için ekranı büyüterek cihazı kullanabileceğini söylemek mümkün.

Ayrıca patent, telefonun hangi durumda olduğunu anlaması için kullanılacak sensörleri de açıklıyor. Buna göre bu sensörler her iki menteşe yerleşerek bilgileri işlemciye iletecek. Örneğin, telefon tamamen açıksa tüm ekran kullanılabilecek. Ancak üç kısımdan yalnızca biri açıksa işletim sistemi yalnızca açık olan o ekrandan kullanıcı arayüzünü gösterecek.

Samsung, hele Apple'ın da katlanabilir bir telefon çıkarma ihtimali bulunurken  liderliğini kaybetmek istemiyor ve üç ekranlı telefon gibi bu alandaki en iyi ürünleri çıkarmak için hamleler yapıyor. Yıllardır üzerinde çalıştığı bu ilginç telefonun ne zaman çıkacağı konusunda henüz resmi bir bilgi bulunmasa da patentin, ürünün yakın zamanda gerçeğe dönüşme ihtimalini güçlendirdiğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-tri-fold-phone-patent-speeds-up-development/
14
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
3
0
0