Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: AKINCI TİHA’ların Teslimatını Yapmaya Hazırız

96
2
0
0
0
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, bugün düzenlenen 2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler toplantısında Türkiye'nin savunma sanayisi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Demir, AKINCI TİHA'lar da dahil olmak üzere birçok yerli savunma araçlarının teslimat için hazır olduklarını dile getirdi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler Toplantısı” doğrultusunda basın mensuplarına yeni açıklamalarda bulundu. Demir, 2020 yılı boyunca geliştirmiş oldukları projeler hakkında açıklamalar yaparken, savunma sanayinin milli bir mesele olduğunun altını çizdi.

Demir, yapmış olduğu açıklamada AKINCI Taarruz İnsansız Hava Aracı (TİHA), Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR-A+, ilk milli gemisavar füzesi ATMACA ve ATAK helikopterlerinin 2021 yılında Faz 2 versiyonlarında teslimatların yapılmaya başlanacağını belirtti.

"AKINCI insansız hava aracının ilk teslimatlarını yapacağız"

AKINCI Taarruz İnsansız Hava Aracı

Yapılan 2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler Toplantısı, Savunma Sanayii’nin geçtiğimiz 2020 yılında hangi projeler üzerinde yoğunlaştığını ve hangilerinin hazır olduğunun paylaşılması için düzenlendi. Toplantıda ayrıca seri üretimine başlanan ve 2021 yılında tedariğe sunulması beklenen AKINCI Taarruz İnsansız Hava Aracı (TİHA) için de önemli detaylara yer verildi. 

Başkan Demir, 2021'nin deniz projelerinde de son derece önemli bir yıl olduğunu belirterek, üzerinde çalıştıkları projeler hakkında şu sözleri dile getirdi; “Çok maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ANADOLU, Test ve Eğitim Gemisi UFUK ve Lojistik Destek Gemisini teslim edeceğiz. MİLGEM Projesinin 5'nci gemisi İ sınıfı fırkateyn İstanbul denizine indirilecek. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 1'inci denizaltı suya indirilecek ve 2'nci denizaltı havuza çekilecek. İnsansız su üstü ve su altı araçlarına yönelik yeni projeler başlatacağız.”

Toplantı kapsamında öne çıkan detaylar şu şekilde oldu; 

savunma sanayi firkateyn

  • AKINCI Taarruz İnsansız Hava Aracı (TİHA) teslimatları, 2021 yılında yapılmaya başlanacak.
  • Yerli hava savunma sistemi Hisar-A+ envantere girmeye devam edecek
  • Hisar-O+'nın testleri tamamlandıktan sonra envantere girebilmesi için hazır hale getirilecek
  • İlk milli gemisavar füzesi olan ATMACA'nın, milli torpido AKYA’nın ve tanksavar silahı KARAOK’un ilk teslimatları 2021 yılında yapılmaya başlanacak. 
  • İ sınıfı fırkateyn, çok maksatlı amfibi hücum gemisi UFUK ile birlikte İstanbul’da denize indirilecek.
  • Altay Tankı için özel olarak geliştirilen BATU tank motorunun ve hafif zırhlı araçlar için geliştirilen UTKU motor ve transmisyonunun ilk prototipleri, 2021 yılında çalıştırılacak.
Kaynak : https://www.cnnturk.com/ekonomi/son-dakika-akinci-tihalarin-ilk-teslimati-bu-yil-yapilacak
96
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
96
2
0
0
0