Spotify, Müzik Paylaşım Platformları Arasına Snapchat'i de Ekledi

16
1
1
0
0
Bugün sabah saatlerinde yapılan bir açıklama, Snapchat kullanıcılarının yüzünü güldürdü. Yapılan anlaşmaya göre Spotify kullanıcıları, Spotify müzik ve podcast'lerini artık Snapchat'ten paylaşabilecek.

Spotify ile Snapchat arasında yepyeni bir iş birliğine gidildi. Bu sabah duyurulan anlaşma detaylarına göre Spotify kullanıcıları, Snapchat'te en sevdikleri müzik ve podcast'leri arkadaşlarıyla paylaşabilecekler. Kullanıcılar; buna ek olarak bir şarkıyı, çalma listesini, sanatçı profilini veya podcast'i doğrudan Snapchat'teki arkadaşlarına gönderebilecek veya Snapchat Story'de paylaşabilecekler.

Bu özelliğin eklenmesiyle birlikte Snapchat de Spotify müziklerinin paylaşılabildiği WhatsApp, Instagram, Messenger, Facebook ve Twitter sosyal mecralarının da yer aldığı kervana katılmış olmuş oldu.

Snapchat'te müzik paylaşma özelliği nasıl kullanılır?

Spotify

Yeni özelliği kullanmak, diğer sosyal platform paylaşım seçenekleriyle aynı ve oldukça kolay. Spotify’da Snapchat’i aktif etmek için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

  1. Paylaşmak istediğiniz müzik, podcast ya da listenin üzerine gelin.
  2. Sayfanın en altında yer alan 'paylaşma' ibaresine basın.
  3. 'Daha fazla' (üç nokta) yazısını açın.
  4. Snapchat’i aktif hâle getirin.

Bu sayede paylaşımlarınızın alıcıları, paylaştığınız müzik veya podcast'i dinlemek için içerik kartına dokunabilir ve doğrudan Spotify üzerinden rahatça ulaşabilirler.

Hem Snapchat hem de Spotify için olumlu bir hamle:

Spotify Snapchat

Spotify, yılın 2. çeyreğinde beklenen 8,5 milyon yeni aboneye ulaşma hedefinin altında kalarak 8 milyon yeni abone kazanmıştı. Bu açıdan bakacak olursak da Spotify’ın paylaşım özelliğinde yapılan iyileştirme, özellikle Apple Müzik ve Amazon Müzik gibi dev rakipler karşısında Spotify’ı bir adım daha öne çıkaracak diyebiliriz.

Ayrıca bu özellik, arkadaşlarla müzik paylaşmanın yanı sıra Spotify sanatçılarının ve ekiplerinin de müziklerini, Snapchat'in günlük 203 milyon kullanıcısına duyurmalarına olanak sağlayacak ve Spotify, pek çok farklı kişiye ulaşabilecek.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/09/09/spotify-users-can-now-share-music-and-podcasts-to-snapchat/
16
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
1
1
0
0