Spotify, Abonelik Ücretlerine Zam Yapmayı Planlıyor

113
17
9
5
1
Spotify’a yakın kaynaklara dayandırılan söylentilere göre İsveçli firma, yakın zamanda fiyatlarını arttırmayı gündemine aldı. Firma ilk olarak kendi anavatanı olan İskandinavya’da fiyatları arttırarak tepkileri ölçecek.

Müzik piyasası için aylık abonelik servislerinin popüler hale gelmesi ve bu servislerin, üreticiler için ciddi kaynaklar haline gelmesi, servis sağlayıcılarının bir miktar canını sıkıyor. Zira telif hakkı sahipleri daha fazla ücret talep ederken servisler, fiyat artırmadan bu talepleri karşılamakta zorlanıyor.

Son dönemde özellikle Apple ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Spotify’ın planları arasında fiyatları arttırmanın olduğu söyleniyor. Söylentilere göre firma ilk olarak İskandivay’da fiyatlarını arttıracak. Fiyat artışından ilk olarak aile paketi kullanıcıları etkilenecek. Bu paketin fiyatlarına %13 zam yapılması planlanıyor.

Spotify, uygulama için pek çok yeni özellik geliştiriyor ve bunların bazılarını kalıcı olarak hizmetine dahil ederken bazılarını rafa kaldırıyor. Fiyat artışında da benzer bir yol izleneceği belirtiliyor. Spotify, başlarda yerel olarak fiyat artışı uygulayıp tepkileri görecek. Ardından fiyat artışı ile ilgili nihai kararını verecek.

Telif ücretleri ve komisyonlar, Spotify'ı zam yapmaya zorluyor

spotify-logo

Spotify’ın fiyatlarını arttırmaya yönelmesinin ardında ise firmanın adeta köşeye sıkışması yatıyor. Müzik yapımcıları ve sanatçılar, düşen kazançlardan şikayetçi durumda. Ayrıca Spotify, Apple ile uygulama içi satın alma komisyonları yüzünden de davalık durumda ve o davaya konu olan komisyon miktarları gerçekten ciddi bedeller oluşturuyor. Yıllarca zararına hizmet veren firma, bu stratejiyi uzun süreli olarak sürdüremeyeceğinin ve artık kar etme zamanının geldiğinin farkında.

İsveçli firma genel olarak platformunu geliştirmeye odaklanmış durumda. Tercih edilen cihazlar, ev ve dış mekan dinleme arası geçiş kolaylığı, kişisel çalma listeleri, sesli reklamlar, sanatçı engelleme, sosyal dinleme, podcast keşfetme gibi özellikler Spotify’ı öne çıkarıyor. Firma, radyoların medar-ı iftiharı olan sabah yolculuk yayınlarında bile şansını deniyor.

Spotify’ın bu özellikleri sunmasının altında ise platformu bir başka platform için bırakmanın zor olmasını sağlamak istemeleri yatıyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/home-theater/spotify-testing-higher-prices-in-scandinavia/
113
17
9
5
1
Emoji İle Tepki Ver
113
17
9
5
1