Spotify, Star Wars Müziklerinin İnanılmaz Dinlenme Sürelerini Paylaştı

16
3
3
3
0
John Williams'ın Star Wars filmleri için bestelediği müzikler, Spotify kullanıcıları tarafından büyük ilgiyle dinleniyor. Dev müzik platformu Spotify, yakın zamanda paylaştığı verilerle Star Wars film müziklerinin platformdaki popülerliğini ortaya koydu.

Star Wars; filmleri dışında çizgi roman ve kitaplar, oyunlar ve dizilerle sağladığı devasa hikayesi ile tüm zamanların en efsanevi film serilerinden biri. 70'li yıllardan beri devam eden seri hala yeni filmler çıkarmakla birlikte bir yandan da dizilerle hayranlarına kendi evreni hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

Seri son çıkardığı üçleme ile yeni nesilden de büyük bir hayran kitlesi elde etti. Ancak bu ilgi çekici, sonsuz kurgusal evreni bu kadar izlenesi yapan şey tek başına içerik değil. Bazı yan faktörler var ki filmlerle bütünleşmeleri sonucu bütün içeriği daha da zenginleştirir ve unutulmaz bir hale getirir. Evet, burada film müziklerinden bahsediyoruz.

765 yıla denk dinlenme süresi 

john williams

Dünya çapında yüksek popülerliğe sahip çevrimiçi müzik platformu Spotify'ın verilerine göre kullanıcılar, 2015'ten beri toplam 6,7 milyon saat boyunca Star Wars film müziklerini dinledi.  John Williams'ın bestelediği müziklerin kullanıcılar tarafından bu kadar çok dinlenmesi, müziklerin başarısını ve seriye neler kattığını açıkça ortaya koyuyor.

Star Wars müzikleri düğünlerde dahi kullanılıyor

john williams star wars

Star Wars film müziklerinin en çok dinlendiği gün 4 Mayıs, yani hayranların her sene kutladığı Star Wars günü. Platformda en çok dinlenilen parça , Star Wars: The Phantom Menace filminde duyduğumuz Duel of the Fates. Obi Wan ve Qui Gon'un Darth Maul'la olan destansı dövüşüne eşlik eden bu besteyi dinlerken kim büyülenmez ki? Platformda çoğu kullanıcılar tarafından oluşturulmuş yaklaşık 545 bin Star Wars çalma listesi mevcut. Ayrıca bu listelerin dışında, başka bir John Williams efsanesi olan 'The Imperial March'ın bulunduğu epeyce düğün listesi bulunmakta. Bu bilgiye sahip olduktan sonra Darth Vader kostümlü damatları düşünmemek elde değil.

Önümüzdeki cuma tüm dünyada vizyona girecek Star Wars: The Rise of Skywalker filminin de müzik yapımını üstlenen Williams; Evde Tek Başına, Harry Potter, Indiana Jones, Superman gibi daha birçok efsanevi serinin müziklerini besteleyerek sinema izleyicisine işitsel zenginlik sağlamıştı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/spotify-says-fans-have-been-listening-to-a-lot-of-star-wars-music/
16
3
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
3
3
0