Özellikleriyle Piyasadaki Diğer Mouse'lardan Ayrılan SteelSeries Rival 710 Benzeri 6 Mouse

15
2
2
1
0
Günümüzde birçok bilgisayar çevre birimi üreticisinin ürettiği mouse alternatifleri var. Ancak Rival 700 gibi bazı mouse'ların, başka mouselarda bulunmayan özellikleri var. İşte bu özel mouse'ları sizler için listeledik.

Oyuncular ve bilgisayar ile çalışanlar için mouse en önemli donanımlardan biri. Mouse’unuzun ergonomik olması, DPI hızı ve sensörleri hem oyun oynarken hem de çalışmalarınızı gerçekleştirirken oldukça önemli detaylar. Ancak bazı mouse’lar, kullanıcılarına tüm bu özellikleri geride bırakacak şeyler vaadedebiliyor.

Piyasada mouse almak istediğiniz zaman karşınıza çıkabilecek birçok çeşit var. Her biri farklı özellikler sunan bu mouse’ların kullanıcıların tercihine göre değişen birçok boyut, DPI, sensör farklılıkları da bulunuyor. Biz ise bu listemizde, sahip oldukları özelliklerle kendilerini diğer alternatiflerinden ayıran mouse’ları listeledik.

Sahip Oldukları Özellikleriyle Kendilerini Diğer Mouse'lardan Ayıran SteelSeries Rival 710 ve Benzeri Mouse'lar

  • Rival 710 / 730 TL
  • SteelSeries Rival 650 Wireless Quantum / 1095 TL
  • Razer Naga Trinity / 1994 TL
  • Mad Catz The Authentic R.A.T. 8+ / 1536 TL
  • Logitech G903 LIGHTSPEED / 1529 TL
  • Razer Tron / 3714 TL

Ekranı olan tek mouse: Rival 710

Rival 710

  • Fiyat: 730 TL
  • DPI: 12.000
  • Ağırlık: 135 gr

Önceki modeli Rival 700 gibi, SteelSeries Rival 710 da teknik açıdan kullanışlı olmaktan çok eğlenceli ve gösterişli benzersiz özelliklere sahip sağlam, pahalı bir oyun faresi. SteelSeries kalitesine sahip olmasının yanı sıra Rival 710 başka hiçbir mouse’da bulunmayan OLED ekrana da sahip.

Özelleştirilebilir dokunsal geri bildirim, değiştirilebilir sensör ve yan paneller gibi kendini diğer mouse’lardan ayıran özelliklere sahip Rival 700, yedi düğmeli kablolu bir mouse. Solaklar için herhangi bir versiyonu bulunmayan Rival 710, özelleştirmelerinin kullanılabilmesi için yapılandırma yazılımı SteelSeries Engine 3’e ihtiyaç duyuyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yenilikçi sensörü ile SteelSeries Rival 650 Wireless Quantum

SteelSeries Rival 650 Wireless Quantum

  • Fiyat: 1095 TL
  • DPI: 12.000
  • Ağırlık: 164 gr

2001 yılında kuruluşundan bu yana bilgisayar çevre birimleri alanından tanınmış Danimarkalı üretici SteelSeries’in bir başka mouse’u SteelSeries Rival 650 Wireless Quantum, en popüler SteelSeries ürünlerinden biri.

SteelSeries’in en üst düzey oyun mouse’larından biri olarak kabul edilen SteelSeries Rival 650 Wireless Quantum, yenilikçi SteelSeries TrueMove3 + Çift sensör sistemine sahip. Mouse ile birlikte gelen ağırlıklar ile 256 olası konfigürasyona kadar ağırlıkları özelleştirebilirsiniz.

SteelSeries Rival 650 Wireless Quantum ile ilgili en iyi şeylerden biri ise hızlı şarj etme özelliği. 15 dakikalık şarj ile mouse tam 10 saate kadar kullanım sunabiliyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Üç farklı yan paneli ile Razer Naga Trinity

Razer Naga Trinity

  • Fiyat: 1994 TL
  • DPI: 16.000
  • Ağırlık: 118 gr

Günümüzde son yıllarda çıkan çoğu mouse’un ekstradan birkaç düğmesi bulunuyor. Ancak Razer Naga Trinity tam 19 düğmeye sahip. MOBA ve MMO oyuncularının ihtiyaçları için üretilen Razer Naga Trinity, yalnızda bir düzineden fazla programlanabilir düğmeye sahip olmakla kalmıyor, ayrıca farklı düğme konfigürasyonlarına sahip çıkarılabilir üç yan plaka ile birlikte geliyor.

Ekstra yan panelleri ile farklı oyunlarda farklı konfigürasyonlar oluşturabileceğiniz Razer Naga Trinity, oyuncular için adeta bir İsveç çakısı.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Farklı tasarımı ile Mad Catz The Authentic R.A.T. 8+

Mad Catz The Authentic R.A.T. 8+

  • Fiyat: 1536 TL
  • DPI: 16.000
  • Ağırlık: 48 gr

Şimdiye kadar gördüğünüz en fütüristik mouse’lardan biri olan Mad Catz The Authentic R.A.T. 8+, her oyun odasında bulunması gereken bir tasarım. Daha önce hiçbir mouse’da görmediğiniz tasarıma sahip bu mouse’da hassasiyeti ayarlamak için bir düğme bulunuyor. Bu da FPS oyuncuları için oyun içi keskin nişancılık için oldukça yararlı bir özellik.

Mad Catz’in F. L. U. X. yazılımı, ayarlarınızı özelleştirmenize olanak tanıyor. Uygulama sayesinde sınırsız kullanıcı profili oluşturabilir, düğmeleri programlayabilir ve mouse aydınlatmasını değiştirebilirsiniz. Üzerinde bulunan 3 adet LED’i milyonlarca renk ile özelleştirebilirsiniz.

Mouse’da bulunan OMRON anahtarları tam 50 milyon tıklama ömrüne sahipler. Mad Catz The Authentic R.A.T. 8+’ın ayarlanabilir ağırlık sistemi de daha fazla kişiselleştirme için ağırlık eklemenize veya kaldırmanıza olanak tanıyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Işık hızında bir mouse: Logitech G903 LIGHTSPEED

Logitech G903 LIGHTSPEED

  • Fiyat: 1529 TL
  • DPI: 25.600
  • Ağırlık: 110 gr

Bilgisayar çevre birimi pazarında dünya liderlerinden biri olan Logitech’in G903 LIGHTSPEED mouse’u, adından da anlaşılacağı gibi ışık hızında bir mouse. Listedeki en yüksek DPI’a sahip mouse olan Logitech G903 LIGHTSPEED, üst düzey bir Hero optik sensöre sahip. En küçük hareketleri bile algılayıp tepki verebilen mouse, oyuncuların hassas ve nokta takibi gerektiren oyunlar oynarken kullanımını kolaylaştırıyor.

1 ms gecikme oranıyla kablolu ya da kablosuz kullanımında gecikme sorunu yaşatmayan Logitech G903 LIGHTSPEED tek şarjla aydınlatması ile kullanıldığında 140 saate kadar, aydınlatmasız kullanıldığında 180 saate kadar kullanılabiliyor.

Her ne kadar pakete dahil olmasa da Logitech G903 LIGHTSPEED’in kablosuz şarj için PowerPlay desteği de bulunuyor. Ayrıca Logitech G903 LIGHTSPEED PowerPlay ile şarj olurken kesintisiz olarak kullanılabiliyor.

Çok yönlü tasarımı ile hem sağ hem de solak insanları kullanabileceği mouse, Logitech’in LIGHTSYNC teknolojisini de kullanıyor. Bu da mouse’un LED’lerinin diğer Logitech ekipmanlarla senkronize bir şekilde yanmasını sağlıyor. Mouse’un RGB aydınlatması için Logitech’in yazılımında özelleştirilebilecek 16.8 milyon renk bulunuyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Gelecekten gelmiş olduğuna inandığımız Razer Tron

Razer Tron

  • Fiyat: 3714 TL
  • DPI: 5600
  • Ağırlık: 572 gr

Razer’ın Tron filmi için özel çıkardığı mouse ve mouse pad, tasarımını hem ambalajda hem de ürünün kendisinde kullanılan siyah ve mavi renkleri ile ön plana çıkarıyor. Mouse’u bilgisayara ilk bağladığınız da ise Razer Tron’un üzerindeki LED’ler adeta birbiriyle yarışıyor ve mouse’tan Tron filmini andıran sesler çıkıyor. Oldukça orijinal bir fikirle yola çıkılmasına rağmen ses efektleri o kadar da etkileyici ve kaliteli değil.

Her ne kadar özellikleri açısından listedeki diğer mouse’ları geçemese de Razer Tron, tasarımı ve orijinalliği açısından hiçbir mouse’a benzemiyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

15
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
1
0