Stellantis, Elektrikli Otomobiller İçin 36 Milyar Doları Gözden Çıkardı

24
3
2
1
1
Stellantis, Elektrikli Otomobiller İçin 36 Milyar Doları Gözden Çıkardı
Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Stellantis, bünyesinde yer alan tüm markaları elektrikli hale dönüştürebilmek için 36 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, yapmış olduğu bu büyük yatırımlarla 2030 yılı için belirlediği hedeflere ulaşmayı planıyor.

2021 yılının başında PSA ve FCA gruplarının birleşmesiyle ortaya çıkan Stellantis, elektrikli araç yatırımına hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Almanya ve Fransa'nın ardından üçüncü batarya fabrikasını İtalya'da açacağını duyuran otomotiv şirketi, elektrikli otomobil yazılımı ve geliştirmesi için 30 milyar euro (36 milyar dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

Söz konusu yatırım, Stellantis'in bünyesinde bulunan Peugeot, Jeep ve Citroen gibi 14 otomobil markasında yer alan modelleri elektrikli hale çevirmek için kullanılacak. Bu yatırımla birlikte Stellantis'in hedefi, 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarının %70'ini, ABD'deki satışlarının da %40'ının tamamen elektrikli ve hibrit modellerinden oluşturmak olacak.

Stellantis, uzun menzilli ve kısa sürede şarj olabilen EV araçlar üretmek istiyor

Bildiğiniz üzere otomobil dünyasında dizel motor devri yavaş yavaş kapanmaya başladı. Avrupa Birliği'nin emisyon konusunda ağır şartlar koyması ve dizel motorların çevreyi ciddi oranda kirletmesi, otomobil üreticilerinin elektrikli otomobillere yönelmesine olanak sağladı. Bu üreticilerin arasında, PSA ve FCA gruplarının birleşmesi sonucunda oluşan Stellantis de yer alıyordu.

Dev otomotiv şirketlerinden Stellantis, 2021 yılının ocak ayında kurulduğu günden beri elektrikli otomobil gamını genişletmek ve kendisiyle aynı hedeflere sahip rakipleri Volkswagen AG, General Motors ve Ford Motor ile rekabet içerisinde olabilmek için bu konu üzerine büyük yatırımlar yapıyordu.

Daha önce Avrupa'da üçüncü batarya fabrikasını İtalya'da açacağını duyuran şirket, son olarak sahip olduğu 14 otomobil markasında bulunan modelleri elektrikli hale çevirebilmek için 36 milyar dolarlık yeni yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırımla birlikte Stellantis, kısa sürede şarj olabilen ve 500-700 km arasında menzile sahip yeni elektrikli modeller üretecek. Aynı zamanda 2025 yılının sonuna kadar Jeep markasına ait her modelde EV seçeneği de bulunması hedefleniyor. 

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-08/stellantis-to-pour-36-billion-into-electrifying-auto-lineup
24
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
1
1