Stranger Things’in Murray Bauman Karakterini Arayabileceğiniz 'Easter Egg'i

24
6
2
1
0
Stranger Thins üçüncü sezonuyla Netflix’in izlenme rekorlarını altüst ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. Dizinin yakaladığı bu başarı, tabii ki de kalitesinin sonucu. Çok sevilen üçüncü sezonda dizinin kalitesini yansıtacak cinsten bir "easter egg" bulunuyor.

Stranger Things, üç sene önce ilk sezonuyla hayatımıza giriş yaptığı zaman sektörü kasıp kavurmuş ve kısa sürede Netflix’in en çok izlesen dizilerinden biri hâline gelmişti. Popüler dizi, ilk sezondan sonra çıkan ikinci ve üçüncü sezonlarda da bu başarıdan geri kalmadı ve giderek izleyici kitlesini genişletti. Stranger Things o kadar başarılı ki eleştirmenler, dizinin yalnızca 80’lerde geçmediğini, aynı zamanda 80’lerde dizi izlemenin keyfini izleyicileri yaşatabildiğini de söylüyorlar.

stranger things

Stranger Things, dizi içerisine yerleştirdiği "easter egg"lerle de çok konuşulan bir yapım. Serinin hayranları, her yeni sezon yayınlandığında diziye yerleştirilmiş easter egg'leri çabucak fark edip bunları sosyal medya sitelerinde paylaşıyorlar. Üçüncü sezonda da bu durum farklı olmadı ve şu ana kadar belki de bütün dizilere yerleştirilmiş en büyük easter egg'lerden birine rastlandı.

Üçüncü sezonun en sevilen karakterlerinden biri olan Murray Bauman, izleyenlerin ikinci sezondan hatırlayacağı üzere sonradan özel dedektif olan eski bir araştırmacı gazeteci. Karakteri gereği gizlilik konusunda çok hassas olan Bauman, telefon numarası Winona Ryder tarafından paylaşıldığı zaman pek sevinmemişti.

Easter egg de tam olarak bu noktada devreye giriyor. Dizide Bauman’ın telefon numarası olarak paylaşılan numara aranıldığında Bauman’ın sesli mesaj sistemine yönlendiriliyorsunuz. Son zamanlarda dizilere yerleştirilen easter egg'ler arasında bu, en interaktif olanı diyebiliriz.

Bauman’ın telefonu arandığında devreye giren sesli mesaj şu şekilde:

“Merhaba! Murray Bauman’ın mâlikanesini aradınız. Anne, eğer bu sensen lütfen telefonu kapat ve sana daha önce söylediğim gibi beni akşam 5 ve 6 arasında ara. Tamam mı? Eğer bu sensen Joyce, aradığın için teşekkür ederim, bir süredir sana ulaşmaya çalışıyordum. Haberlerim var. Ne hakkında olduğunu yüz yüzeyken konuşsak daha iyi olur. İyi veya kötü bir haber değil, haber sadece." 

"Eğer ki arayan annem ya da Joyce değilse telefon numaramı bulduğunuz için kendinizi zeki sanıyorsunuz değil mi? Size bir haberim var. Ne zeki ne de özel değilsiniz. Siz de buraya arayan birçok budaladan birisiniz sadece ve bana en yakın olabileceğiniz yol da bu. Kısacası bip sesini duyduktan sonra bana bir iyilik yapın ve o telefonu kapatın. Parazitten başka bir şey değilsiniz. Teşekkürler ve iyi günler.”

Bir diziye böyle bir easter egg koymak gerçekten takdir edilesi. Belki bunun için çok büyük bir emek harcanmadı ama çok iyi bir fikir olduğunu söylemek gerekiyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/07/14/stranger-things-season-3-easter-egg-murray-bauman-number-call/
24
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
6
2
1
0