TCL, Ekrana Gömülü Kameraya Sahip Bir Telefon İçin Patent Aldı

11
5
2
0
0
ZTE'nin duyurmak üzere olduğu, Xiaomi ve OPPO'nun ise üzerinde çalıştığı ekrana gömülü ön kameraya sahip akıllı telefon için bir patent de Çinli şirket TCL'den geldi.

Günümüz akıllı telefon tasarımlarında ekran/gövde oranını artırmak, üreticilerin en büyük önceliklerinden biri konumunda. Ekran çerçevelerinin her yeni modelde daha ince hale gelmesiyle başlayan süreç, önce çentikli, sonrasında ise delikli ekran tasarımlarına geçilmesiyle devam etti.

Kullanıcılara ‘gerçek’ uçtan uca ekran deneyimi sunabilmek için üreticiler, ilk önce pop-up kamera daha sonrasında ise kızaklı telefon tasarımlarını tercih ettiler ancak cihazlara mekanik bir parça eklemek sağlamlık konusunda soru işaretlerini beraberinde getirdi. ZTE ise 1 Eylül’de dünyanın ilk ekrana gömülü ön kameralı telefonunu tanıtacağını duyurarak uzun süredir beklenen bir teknolojinin gerçeğe dönüşeceğini müjdelemişti.

tcl ekrana gömülü ön kamera

ZTE’nin yanı sıra Xiaomi, OPPO gibi büyük üreticilerin de ekrana gömülü ön kamera üzerinde çalıştığı biliniyor. Yeni çıkan patent belgelerine göre ise bir başka Çinli şirket olan TCL de ekrana gömülü ön kamera üzerinde çalışıyor. Ancak TCL’nin patenti, sadece önde değil arkada da kamera görünmeyeceğinden bahsediyor.

LetsGoDigital tarafından paylaşılan görsellere göre TCL’nin patentte bahsettiği akıllı telefonun önünde ekran dışında bir unsur bulunmayacak. Cihazın arka tarafına dair bir görsel bulunmadığından arka kameraların nasıl görünmez kılınacağını bilmiyoruz. Ancak OnePlus Concept One’ın kamera kullanılırken şeffaf olan, kamera kullanılmadığında ise opaklaşan cam teknolojisi, bu konuda bir referans oluşturabilir.

tcl patent

TCL’nin patentindeki dikkat çeken bir başka detay ise akıllı telefonun üst kısmının arka tarafta bir çıkıntıya sahip olması. Şu an için bu çıkıntının standart bir kamera çıkıntısı mı yoksa özel bir modülün parçası mı olduğu bilinmiyor ancak yakın gelecekte çok daha fazla ekrana gömülü ön kameralı telefon göreceğiz gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/08/27/tcl-invisible-camera-smartphone-patent/
11
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
0
0