Tesla'nın Avrupa'daki V3 Supercharger İstasyonlarında Garip Hata: Elektrik Ücreti Alınmıyor

36
7
7
2
0
Tesla'nın Almanya'daki V3 Supercharger şarj istasyonlarında, garip bir hata keşfedildi. Bu hata, elektrik motorlu pek çok aracın bu istasyona gelerek ücretsiz dolum gerçekleştirmesini sağlıyor. Tesla, şu an için konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Elektrik motorlu araçların yaygınlaşması, bu araçların şarj olmasını sağlayan istasyonlara duyulan ihtiyacı artırdı. Hal böyle olunca da elektrik motorlu otomobil sektörünün açık ara bir numarası Tesla, dünyanın dört bir yanına hızlı şarj desteği olan istasyonlar kurmaya başladı. Şirket ayrıca, geçtiğimiz yıl içerisinde ciddi anlamda zaman tasarrufu sağlayan "V3 Supercharger" isimli yeni nesil şarj istasyonlarını duyurmuştu. Üstelik yeni nesil şarj istasyonları, bir süredir Almanya'da da aktif olarak kullanılabiliyor.

Almanya, Avrupa'daki diğer ülkeler ya da ABD'deki Tesla şarj istasyonları, oldukça kolay bir kullanım imkanı sunuyor. Tesla sahibi olan bir kişi, bu istasyona gittikten sonra batarya dolumunu sağlıyor. Kullanıcılar, depoladıkları enerjinin ödemesini de Tesla hesaplarına kaydettikleri kredi kartlarıyla otomatik olarak yapabiliyorlar. Ancak Avrupa'nın çeşitli bölgelerindeki V3 Supercharger'lar pek de beklendiği gibi çalışmıyor. Hatta ortada oldukça garip bir sorun var.

Avrupa'daki V3 Supercharger istasyonlarına giden tüketiciler, elektrik motorlu araçları ücretsiz olarak şarj edebiliyorlar

V3 Supercharger

Avrupa'daki V3 Supercharger istasyonları, tüm elektrik motorlu araçların kullanabildiği ortak fiziksel konnektörlere sahip. Yani hem Tesla marka hem de diğer elektrik motorlu araçlar, tek bir konnektörle şarj ediliyor. Ancak işin ilginç yanı, Tesla dışında elektrik motorlu araç kullanan tüketiciler, istasyona girip dolum yaptıklarında herhangi bir ödeme yapmıyorlar. Üstelik bu durum, farklı araçlarla da denenerek test edildi.

Bu durumu test etmek isteyen Electrek ekibi, Almanya'nın farklı lokasyonlarında bulunan V3 Supercharger istasyonlarını, farklı otomobillerle test ettiler. Yapılan testlerde, bu istasyonlardan gerçekten de ücretsiz olarak yararlanılabildiği anlaşıldı. Yani eğer Almanya'da yaşıyorsanız ve Tesla haricinde şu elektrik motorlu araçlardan bir tanesini kullanıyorsanız, V3 Supercharger istasyonlarından ücretsiz olarak dolum yapabilirsiniz;

  • BMW i3
  • Hyundai Kona Electric
  • Hyundai IONIQ Electric
  • Opel Ampera-e (Chevy Bolt EV)
  • Porsche Taycan 
  • Renault Zoe
  • VW e-Golf
  • VW ID.3

Tesla V3 Supercharger

Bu arada Tesla'nın V3 Supercharger'ı, oldukça etkileyici bir hızlı şarj desteğine sahip. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, beş dakikalık bir dolumun 120 kilometre menzil sağladığı ifade ediliyor. Ayrıca Almanya'daki bir Tesla sahibi, kWh başına 0,33 euro gibi oldukça uygun bir ödeme yapıyor. Tesla Model 3'ün 50 kWh'lik bataryası olduğunu düşündüğümüzde, bir Tesla Model 3 sahibi bataryasını doldurmak için yaklaşık 16 euro ödeme yapıyor. 

Kaynak : https://mashable.com/article/tesla-supercharging-glitch-ev/
36
7
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
36
7
7
2
0