Netflix'in 3,5 Saatlik Filmi The Irishman'e Gelen İlk Yorumlar

51
19
13
6
5
Uzun süredir hakkında konuşulan ve reklamı yapılan Netflix filmi The Irishman sonunda izleyiciye sunuldu. Ama maalesef izleyicinin görüşü, filmin bu kadar konuşulmaya layık olmadığı yönünde. Bunun baş nedeni ise filmin sıkıcı bulunması.

Martin Scorsese'in yönettiği yeni Netflix filmi The Irishman yayınlanmış durumda. Sonunda izleyiciler bu kadar reklamı yapılıp konuşulan bu filmi izleyip kendileri görme şansına sahip. Ama maalesef izleyicilerin kanaati, filmin bu kadar övgüye ve reklama değer olmadığı yönünde. Twitter'da kısa bir araştırma yaparak filmle ilgili görüşlere ulaşmak mümkün.

Film ağır bulundu

the irishman

Yapılan eleştirilerden en yaygın olanlarından biri filmin sıkıcı olduğu üzerineydi. Bu sert eleştiri aslında reklamlar ve filmin türü düşünüldüğünde çok da şaşırtıcı değil. Filmin uzun süresinden karakterlerin renksizliğine kadar, internette film hakkında bolca tartışma mevcut. Filmin üç buçuk saatlik süresi bu kadar negatif eleştiri alırken insanların bir sezon diziyi bir oturuşta sıkılmadan nasıl izlediği ise başka bir tartışma konusu. 

Eleştirdiği Marvel'in çok gerisinde beğeni aldı

Martin Scorsese

Filmin yönetmeni Martin Scorsese'nin bu sene ağır bir şekilde eleştirdiği Marvel filmlerinin yorumlarına bakıp The Irishman yorumları ile karşılaştırmak ilginç bir aktivite. Çünkü bu konu üzerine yapılan tartışmalar hala kızışmaya devam ediyor ve yakın zamanda da son bulacak gibi değil. Marvel filmlerinin duygu aktarmaktan uzak çizgi roman filmeri, eğlence parkları olduğunu ve bunun gerçek sinema olmadığını söyleyen Scorsese, bu açıklamalarının bu kadar uzun süreli bir etki yaratacağını düşünmemişti.

İşte Twitter'da film hakkında yapılan eleştirilerden bazıları:

"Netlix'te The Irishman'i izlemeye çalıştım. 90 dakika sonra kapatıp Knicks maçını izlemeye başladım. Goodfellas filminin daha yaşlı aktörlü, uzun ve sıkıcı versiyonu gibiydi."

"3,5 saatlik The Irishman'i izleyen 'moruklar' çıkıp bir de Roma sıkıcıydı derler."

"The Irishman Doctor Strange'den daha iyi bir film mi? Evet. Peki aşırı uzun ve sıkıcı mı? Evet."

"The Irishman'i beğenmedim. İzlerken çok sevdiğim Goodfellas filmiyle kıyaslamayı durduramadım. Bu çok sıkıcı, yavaş ve uzundu. Lütfen benden nefret etme Martin. Bence hala üstad sensin."

Kaynak : https://comicbook.com/movies/2019/11/30/netflix-irishman-internet-thinks-boring/
51
19
13
6
5
Emoji İle Tepki Ver
51
19
13
6
5