TOGG'un Ne Zaman Yollarda Olacağına Dair En Net Açıklama: "Hep Beraber Binmeye Başlayacağız"

34
27
2
1
1
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG'un çıkış tarihini açıkladı. Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre yerli otomobilin asfalta inmesine, 7-8 aylık bir süre kalmış durumda.

Türkiye son günlerde, yerli otomobil TOGG'a kilitlenmiş durumda. Zira yıllardır gerçek olması istenen projede artık sona gelindi ve yerli SUV, artık çok kısa bir süre sonra seri üretime geçecek. Bu bağlamda; çalışmalar büyük bir hızla devam ederken yerli otomobilin çıkış tarihi ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG'a ne zaman bineceğimizi resmen açıkladı.

Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre TOGG, Mart 2023 itibarıyla yollarda olacak. "Martta hep beraber binmeye başlayacağız." diyerek yerli otomobilin çıkışı ile ilgili net bir değerlendirme yapan Hisarcıklıoğlu, "Yüzde 100 elektrikli bütün hakları Türkiye'nin olan otomobilini dünya piyasasına da sunmuş olacağız." dedi.

TOGG fabrikası 29 Ekim'de açılacak!

TOGG

Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamalarda TOGG fabrikası ile ilgili değerlendirmelerde de bulunuldu. Fabrikanın 29 Ekim'de açılacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, 60 sene önce yarım kalan yerli otomobil projesinin bu kez tamamlanacağını belirtti.

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık işte kendi otomobilini yapmak. 60 sene önce yarı yolda kaldık. Bu sene 29 Ekim'de Türkiye'nin, bütün özlük hakları bizim olan TOGG'un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli bütün hakları Türkiye'nin olan otomobilini dünya piyasasına da sunmuş olacağız. Martta da hep beraber binmeye başlayacağız."

Peki TOGG'a gerçekten binebilecek miyiz? İşte bu SUV'un bugün piyasaya sürülmesi halindeki fiyat aralığı:

Kaynak : https://www.haberturk.com/togg-mart-ayinda-yollarda-3480602-ekonomi
34
27
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
27
2
1
1