Toyota Yaris Daha 'Sportif' Haliyle Geliyor: Yollarda Görmek İçin Çok Beklemeyeceğiz

14
4
2
1
0
Toyota, Yaris’in B segment SUV’a dönüştürülmüş versiyonu Yaris Cross’a sportif dokunuşlar ve yol tutuşunun daha iyi hale gelmesi için şaside yenilikler yapıldı. İşte karşınızda yeni Yaris Cross GR Sport.

Japon otomobil devi Toyota’nın ‘yılın şehir otomobili’ seçilen modeli Toyota Yaris Cross, geçtiğimiz aylarda ülkemizde bir lansmanla tanıtılmıştı. Orijinal Yaris’in daha büyük ve ufak tefek dokunuşlar yapılmış versiyonu olan Yaris Cross’un ülkemizdeki satış fiyatı kullanıcıları pek de memnun etmemişti.

Toyota’nın B-SUV segmentindeki en başarılı modelleri arasında yer alan Yaris Cross, yeni bir modelle sene sonuna doğru yollarda olacak. Toyota’nın performans otomobili bölümü olan Gazoo Racing’in kısaltması olan GR adı verilen yeni modelin tam adı Yaris Cross GR Sport olacak. Sportif dokunuşlar eklenen Yaris Cross GR Sport’a gelin yakından bakalım.

İşte yeni Yaris Cross GR Sport

Yaris Cross GR Sport

Toyota’nın GR modelleri arasında yer alan GR Yaris ve GR Supra gibi otomobiller tam olarak hız ve performans otomobilleri olarak tanımlanıyor. Ancak GR Sport modelleri için yapılan yenilikler güçten çok motorda ve dış görünümde yapılan yeniliklerle sınırlı kalıyor.

Otomobilin şasisinde yapılan bazı iyileştirmelerin yol tutuş anlamında oldukça olumlu yönde etki ettiği belirtiliyor. Aynı zamanda direksiyon hassasiyetinin daha iyi hale gelmesi için Yaris Cross GR Sport’un süspansiyon sistemi de yenilendi ve otomobil 10 mm daha da alçaltıldı.

Yaris Cross GR Sport

Tasarım açısından baktığımızda otomobilin daha da kaslandığını görüyoruz. Ancak Cross GR Sport’un ızgaralar haricinde hem ön hem de arka tasarım olarak Yaris Cross’tan çok bir farkı olduğu söylenemez. Toyota’nın GR versiyonu için 18 inç alaşım jantların yanı sıra kaputun altında 1,5 litre 118 beygirlik bir motor yer alacak. Dört tekerden çekişe sahip olacak otomobil, benzinli-elektrikli hibrit sisteme sahip olacak.

Yaris Cross GR Sport

İçeride öne çıkan özellikler arasında gri sentetik deri ve süet koltuk döşemesi, değişen ve sportif görünüme kavuşan üç kollu direksiyon simidi öne çıkıyor. Ayrıca koltuklardaki açık gri dikişler, kapılar ve gösterge panelinde gümüş kaplamalar, alüminyum malzemeden yapılmış pedallar ve koltuk başlıkları, direksiyon simidi ve anahtarlıklarda yer alan GR logoları oldukça dikkat çekiyor.

Toyota, Yaris Cross’ta olduğu gibi bu modelinde de 7,0 inç dokunmatik ekran, iklim kontrollü klima, Toyota Connected Services ve bir dizi gelişmiş güvenlik yardım özellikleri standart olarak kullanıcılara sunuyor.

Yaris Cross GR Sport

Ağustos ayından itibaren Japonya’da, yıl sonuna doğru ise Avrupa’da satılması beklenen otomobilin fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı hakkında henüz bir bilgi yok.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/607276/yaris-cross-gr-versiyonu/
14
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
1
0