TP-Link, Evdeki Elektrik Hattıyla İnternet Bağlantısı Sunan Yeni Adaptörünü Tanıttı

81
32
7
6
2
Yüksek hızlı internet bağlantısı için genelde evlerimizdeki kablolu hatları kullanırız. TP-Link ise bu zorunluluğu ortadan kaldırmak için evlerdeki 220 voltluk standart elektrik hattını internete bağlanmak için kullanmamızı sağlayan yeni bir kit tanıttı.

Her ne kadar kablosuz internet teknolojileri gelişse de alt yapıların için verdiği üst sınırdaki internet bağlantısına kavuşmak için hâlâ kablo kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle ADSL, VDSL, Fiber ya da uydu aracılığı ile yüksek hızlı kablolu internet için evimizde bir hat bulundurmamız gerekir.

Bunun dışında evimizdeki duvarların içerisinden dolaşıp tüm odalara ve elektrikli aletlere ulaşan standart elektrik hatları da internet bağlantısı için kullanılabiliyor. Ancak bu amaçla üretilen sistemler yaygın şekilde piyasada kendisine yer bulamıyor. Kablolu ve kablosuz bağlantı aksesuarları ile tanıdığımız TP-Link ise 1000 Mbps hıza kadar ulaşabilen yeni bir cihazı satışa sundu. Bu cihazlar ile evdeki standart elektrik hattını kullanarak yüksek hızda internete bağlanmak mümkün oluyor. 

İnternet için ayrıca kablo çekmeden, odalardaki prizleri kullanarak internete bağlanmak nasıl mümkün oluyor?

tp-link

TP-Link’in TL-PA7017 ve TL-PA7017P adını verdiği iki cihaz, elektrik hattı üzerinden internet bağlantısı için eş güdümlü şekilde çalışıyor. Prize takılan adaptörlerden birisi, standart bir ethernet kablosu ile doğrudan modeme. Diğer adaptör ise kablolu internet bağlantısına ihtiyaç duyulan herhangi bir odadaki prize takılıyor. İki cihaz eşleştikten sonra modeme gelen internet bağlantısı, elektrik hattı üzerinden adaptörler arasında iletiliyor. 

Bir başka deyişle elektrik bağlantısına sahip olan herhangi bir odada, prizden bilgisayara ya da diğer cihazlara ethernet kablosu takarak yüksek hızda internete bağlanmak mümkün oluyor. Böylece internet bağlantısı için duvarları kazmaya ya da harici kablo uzatmaya gerek kalmıyor. Bu sırada adaptörlerin kullandıkları prizler de devre dışı kalmıyor, adaptör üzerinden diğer elektrikli ev aletlerini çalıştırabiliyorlar.

TP’Link’in geliştirdiği adaptörler, ekstra elektrik tüketiminde de bulunmuyor. 300 metreye kadar çalışabilen adaptörler, internet bağlantısı kullanılmadığında %85’e varan tasarruf modunda çalışıyorlar. TP-Link ürünleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

81
32
7
6
2
Emoji İle Tepki Ver
81
32
7
6
2