Eski NASA Mühendisi, Tüm Labutları Devirme Garantili Bowling Topu Geliştirdi (Video)

20
2
1
1
0
Bowling oynamayı sevenler, tüm labutları devirebilmek için defalarca antreman yapmak gerektiğini bilirler. Ancak eski bir NASA mühendisi ve eski bir oyuncak tasarımcısı bir araya gelerek hedefi her zaman tutturabilen bir bowling topu geliştirdiler.

Eski bir NASA JPL (Jet İtki Laboratuvarı) mühendisi olan Mark Rober, kısa süre önce eski oyuncak tasarımcısı ve her alanda uzman bir hacker olan James Bruton'la bir araya geldi ve dünyanın en yetenekli bowling topunu geliştirdiler. İkili, bowling becerilerini geliştirmek için yıllarını harcamak yerine bilime ve mühendisliğe yöneldiler.

Bir bowling topunu ikiye bölen Rober, topun iç kısmında ağırlığın asimetrik olarak dağıtıldığını keşfetti. Bu tasarım, profesyonel bowlingcilerin topu döndürerek falsolu atışlar yapabilmelerini sağlıyor. Rober ve Bruton, bu fikri bir adım öteye götürdüler ve bowling topunu, istenilen tarafa kaydırılabilecek bir sistemle geliştirdiler.

bowling topu mühendislik

Bowling topunun içindeki parçalar, kendi kendini dengeleyebilen Star Wars BB-8 oyuncaklarının içindekilere benzeyen elektronik ve mekanik bir mekanizmayla değiştirildi. Topun içindeki, bir eksen etrafında dönebilen sarkaç mekanizması, giyilebilir bir hareket algılayıcı yardımıyla ağırlık merkezini anlık olarak değiştiriyor ve topun yönünü istenilen tarafa doğru önemli ölçüde değiştiriyor.

Elbette kullanılan sistem hile ve bu topun profesyonel maçlarda kullanılma ihtimali yok. Ayrıca içindeki ağırlık, üretilen mekanizmayla değiştirildiği için bowling topu çok daha hafif. İkili, sadece mühendislik ve tasarım becerilerini bir araya getirerek bowling oynamayı farklı bir eğlence haline getiriyor.

Tüm labutları istikrarlı bir şekilde deviren özel bowling topu:

Kaynak : https://gizmodo.com/a-former-nasa-engineer-and-an-ex-toy-designer-made-a-st-1840080840
20
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
1
1
0