Tumblr WordPress’in Sahibine Satılıyor

23
6
3
0
0
Uzun yıllardır hizmet veren ancak son dönemlerde yeni kurallar nedeniyle popülaritesi düşen Tumblr, WordPress'in de sahibi olan şirkete satıldı.

2007 yılında kullanıma sunulan ve bir dönem yıldızı iyiden iyiye parlayan ancak sonralardan eski popülaritesini yitiren Tumblr platformu, WordPress'in de sahibi olan Automattic'e satıldı.

Tumblr, genelde genç kullanıcılar tarafından tercih edilen bir blog platformu. Platform, kuruluşundan sadece iki hafta gibi kısa bir süre sonra 75 bin kullanıcı sayısına ulaştı. Sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Tumnlr, aktif olarak kullanılıyor ve şu ana kadar Verizon'un hakimiyeti altındaydı.

tumblr wordpress

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan WordPress'in geliştirici ismi Matt Mullenweg, Tumblr platformunun eskisinden daha iyi olacağını ancak Verizon'un daha öncelerden almış olduğu yetişkin içeriklerle ilgili kuralın işlemeye devam edeceğini söyledi. Mullenweg ayrıca, Tumblr'da köklü değişikliklerin yapılmayacağını, platformun amacının saptırılmayacağını da açıkladı. 

Öngörülere göre Tumblr, Wordpress'in özellikleri ve kullanıcı kitlesinin etkisiyle bir mikro blog sistemi olarak hayatına devam edecek. Tumblr platformunun Wordpress tarafından satın alınmasına bir başka bakış açısı ise, platformun Wordpress altında zaman içerisinde kaybolarak, kullanıcı kitlesini de Wordpress'e devredeceği yönünde.

Tumblr ucuza mı gitti?

Tumblr Wordpress'e satıldı

ABD merkezli bir haber platformu olan Axios'un bildirdiğine göreyse Tumblr'ın satışı, internet ortamı için fazlasıyla ucuz olan bir fiyata satıldı. Axios, 3 milyon dolardan daha az bir ücret karşılığında Verizon'un Tumblr satışını gerçekleştirdiğini fade etti.

Son dönemlerde Tumblr'la ilgili çaresiz kalan Verizon, bir an önce platformdan kurtulmak istiyordu. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte Verizon, Tumblr'dan kurtulmuş oldu. İlerleyen dönemlerde platformda nelerin değişeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://boingboing.net/2019/08/12/wordpress-owners-buy-tumblr-w.html
23
6
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
3
0
0