İş Bankası'ndan Tarihi Deprem Desteği: 10 Milyar TL'lik Destek Paketi Açıklandı, Borçlar Silinecek!

172
58
5
3
2
Güneydoğu Anadolu bölgesinde büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından hem Türkiye menşeli hem de Türkiye'de hizmet vermekte olan uluslararası firmalardan destek açıklamaları geliyor. İşte Amazon'dan Google'a, Mercedes-Benz'den Ford Otosan'a depremzedelere yardımda bulunacağını açıklayan tüm şirketler...

6 Şubat 04.17 ve 13.17’de meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, Kahramanmaraş ve çevre illerde büyük bir yıkıma yol açtı. İlk depremin ardından Türkiye, uluslararası çapta yardım talebinde bulundu.

Yardım talebi sonucunda pek çok ülke Türkiye’ye destek ekiplerini gönderirken, bu talebe uluslararası şirketlerden de yanıt geldi.

IGG ve Lords Mobile’dan deprem bölgesine 200.000 dolar değerinde destek

IGG Çin ve Türkiye ekipleri, deprem bölgesine yardım amacı ile 200.000 dolar değerinde ayni yardımda bulunacaklarını duyurdu. Yardımları deprem bölgesine partiler halinde ulaştıracak olan IGG ekibi, malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak için de oyuncularından destek istedi. Lords Mobile Facebook sayfasından paylaşılan mesaj sonucu gönüllüler ile IGG çalışanları el ele verip yardım paketlerini hazırlayarak bölgelere gönderimini sağladı.

Türk Telekom'dan 2 milyar TL'lik bağış

Tek Yürek isimli programa bağlanan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Türk Telekom olarak 2 milyar TL'lik bağış yaptıklarını duyurdu.

MediaMarkt'tan 2 milyon euro değerinde bağış fonu 

MediaMarkt, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, afet bölgesinin yeniden yapılandırılmasını destekleyen projelerde kullanılmak üzere 2 milyon euro değerinde bağış fonu oluşturduklarını açıkladı. Şİrket ayrıca, depremin ilk gününden itibaren ısıtıcı, powerbank ve şarj aleti gibi 14.000 adet ürünün bölgeye gönderildiğini de ekledi. 

İş Bankası'ndan tarihi destek: Borçlar siliniyor, krediler öteleniyor. 10 milyar TL'lik destek paketi oluşturuldu!

İş Bankası

Türkiye'nin en büyük özel bankalarından İş Bankası, depremzedeler için çok büyük bir desteğe imza attı. İş Bankası'nın desteklerini şu şekilde maddeleyebiliriz:

  • AFAD'a 1 milyar TL bağış: İş Bankası'nın depremzedelere yönelik ilk desteği AFAD üzerinden gerçekleştirilecek. 1 milyar TL'lik destek, depremzedelerin kısa vade ihtiyaçları için kullanılacak.
  • Deprem konutları için 1.75 milyar TL bağış: İş Bankası, AFAD'a yaptığı yardımın yanı sıra 1.75 milyar TL'lik bütçe ayırdı. Bu bütçe, deprem konutlarının yapımı için kullanılacak.
  • Krediler 31 Ağustos 2023’e kadar faizsiz ertelendi: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye'deki tüm müşteriler ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki tüm bireysel ve ticari müşterilerin kredi ödemeleri 31 Ağustos 2023'e kadar, 6 ay ötelendi. Bu öteleme için faiz talebi olmayacak.
  • Hayatını kaybeden vatandaşların tüm borçları silindi: İş Bankası, depremde hayatını kaybeden tüm müşterilerinin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere sildi.
  • 10 milyar TL'lik kredi destek paketi: Depremden etkilenen gerçek ve tüzel kişiler için 10 milyar TL'lik kredi destek paketi oluşturuldu. 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli krediler, düşük faiz oranları ile kullandırılacak.
  • Çocuklara Darüşşafaka’da eğitim imkanı: Depremde anne veya babasını veya her ikisini birden kaybeden çocuklar için Darüşşafaka’da okuma imkanı tanınacak. Hak kazanan çocuklarımızın eğitim masrafları İş Bankası tarafından karşılanacak.
  • Çalışanlar ve aileleri için konteyner desteği: Deprem bölgesindeki İş Bankası çalışanları için 300 adet konteyner gönderiliyor. Ayrıca İş Bankası'nın iştiraklerinden Şişecam, depremzedeler için konteyner üretimi yapacak.

İş Bankası tarafından yapılan açıklamaya buradan ulaşılabilir.

Akbank, 650 milyon TL bağış yaptı:

Özel bankalar arasında yer alan Akbank tarafından yapılan açıklama, deprem bölgelerinin yeniden kalkındırılması için 650 milyon TL bağış yapıldığı ifade edildi.

IKEA aracılığıyla 5.000 adet konteyner ev geliyor:

İsveçli sivil toplum kuruluşu Better Shelter, IKEA Vakfı'nın 10 milyon Euro bağışı kapsamında 5.000 adet acil durum barınağını Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ulaştırıyor.

TCL Electronics deprem bölgesinde tuvalet, jeneratör ve yemek hizmeti sunmaya başladı:

BAYKAR, 9 Şubat itibarıyla toplam 655 milyon TL bağış yaptı:

BAYKAR ayrıca, depremzedelerin barınma ihtiyacı için AFAD ile birlikte 1000 konut bağışlayacağını duyurdu.

TurkNet, bölgedeki toplanma alanlarında ücretsiz ve şifresiz internet (hotspot) alanları kurmaya başladı:

TurkNet ayrıca resmi hesaplarından yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahipleri için 1,3 milyon TL değerinde yardımda bulunduklarını ifade etti.

Starbucks, çok sayıda tepkinin ardından 19 milyon TL bağış yaptı:

Starbucks'ın internet sitesinde konuyla ilgili yer alan bilgilerde, bağışın 4 ayrı yere dağıldığı görülüyor. Buna göre Starbucks, depremden etkilenenlere yapılacak olan 19 milyon TL'lik bağışı; Global Red Cross Red Crescent (Kızılay), World Central Kitchen (Dünya Merkezi Mutfağı)The International Rescue Committee (Uluslararası Kurtarma Komitesi) ve Planet Water Foundation'a (Gezegen Su Vakfı) yapacak. 

Bunun dışında şirket, OHAL kapsamında etkilenen şehirlerde depremin ilk gününden itibaren, 40 Starbucks mağazasından 500 kişi ile arama kurtarma ekiplerine içecek sağlamak da dahil olmak üzere yerel toplulukları desteklemek için koordinasyon içinde çalıştıklarını belirtti.

UEFA ve UEFA Foundation, 200 bin euroluk bağış yapacaklarını duyurdu:

UEFA ve UEFA Foundation for Children, Pazartesi günü Türkiye ve Suriye'de meydana gelen iki yıkıcı depremin mağdurlarına yardım eden geniş çaplı insani yardım operasyonunu desteklemek üzere ilk etapta 200.000 Euro bağışta bulundu. UEFA, aynı zamanda 150 bin Euro da Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağışladı. Vakıf ise, Türkiye ve Suriye'nin güneyinde afet müdahalesinin ön saflarında çalışan iki sivil toplum kuruluşu olan Bonyan Organization ve Tiafi'ye (Team international Assistance for Integration) 50.000 Euro taahhüt etti.

UEFA ayrıca bu sezon Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi Final haftasında ek bağış toplama etkinlikleri düzenlemeyi de planlıyor. 

Öte yandan Avrupa futbolunun Türkiye ve Suriye'ye verdiği desteğin bir başka göstergesi olarak ise UEFA, önümüzdeki hafta tüm kulüp müsabakalarında başlama vuruşundan önce depremzedelere saygı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Kotex, deprem bölgesine 1 milyon adet hijdenik ped gönderecek:

()

Johnson & Johnson, 1 milyon dolar yardım sağlayacak:

ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson, Kahramanmaraş'ta merkezli yaşanan deprem sebebiyle 1 milyon dolar yardımda bulunacak. Şirket, yapacağı bağışı, afet yardımı çabalarını desteklemek için Uluslararası Tıp Derneği (IMC) ve Uluslararası Kurtarma Komitesine (IRC) aktaracak. Yapılan açıklamada aynı zamanda şirketin, Türkiye'deki kurtarma çabalarına acil destek için afet yardımı kuruluşu "Direct Relief"e fon bağışlayacağı da kaydedildi. 

Johnson & Johnson, maddi yardımın yanında afet bölgesine; termal battaniye, hijyen ürünleri, cerrahi dikişler, yara örtüleri ve diğer tıbbi ürünler dahil olmak üzere acil ihtiyaç duyulan diğer malzemeleri sağlamak için de çalışacak.

BluTV, AHBAP'a 1 milyon TL bağışlayacak:

Volkswagen, 1 milyon euro bağışladı:

Riot Games 100 bin dolar bağış yaptı, deprem bölgesi için yardım kampanyası başlattı:

Riot Games, deprem bölgesi için International Medical Corps üzerinden yardım çalışmalarını destekleyeceklerini açıkladı. Bu kapsamda Ahbap Derneği'ne Riot Games olarak 100 bin dolar bağış yaptıklarını açıkladı.

Bununla birlikte küresel çapta bir yardım kampanyası başlattı. Riot Games takipçileri ve şirketin oyunlarını oynayan oyuncular, Ahbap Derneği'nin resmi sayfasından bağışta bulunacak ve bağış bölümüne 'Riot Games' yazarak destekte bulunabilecek.

Oyuncuların yaptığı bağış üzerine, en fazla 150 bin dolar olacak şekilde yapılan bağış kadar eklenecek. Ayrıca tüm çalışanların yaptığı bağışlar, üzerine iki katı eklenerek derneğe gönderilecek.

LUKOIL, iş makineleri için 100 bin litre akaryakıt bağışladı:

()

Würth, deprem bölgesine ürünler gönderdi:

Hyundai ve şirketin Türkiye ayağı:

Hyundai'nin Güney Kore'deki merkezi, 1,8 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı. Şirketin Türkiye ayağı olan Hyundai Assan ise 10 milyon TL desteği AFAD'a sağlayacağını açıkladı.

Toyota Türkiye, Konteyner Ev Projesine 20 milyon TL katkıda bulundu:

MUBI Türkiye, tüm gelirini Ahbap'a bağışladı:

PepsiCo Türkiye, 25 milyon TL'lik yardımda bulundu:

LEGO, 800 bin dolar bağışta bulundu:

Novartis, 1 milyon dolar destekte bulundu:

H&M Türkiye:

Disney+'tan yardım açıklaması 

Disney+, yardım çabalarına katkıda bulunmak için ilk andan itibaren ilgili yardım kuruluşlarına destek olmak için harekete geçtiklerini aktardı. Yardımlarını tüm dünyadaki Disney çalışanlarının da katılabileceği şekilde genişlettiğini belirten şirket, önümüzdeki günlerde FOX yayınları aracılığıyla depremzedelere yönelik bir yardım kampanyası planladığını da aktardı.

Boeing, 500 bin dolar bağışladı

Boeing, deprem felaketi nedeniyle Kızılaya 500 bin dolar (9 milyon 413 bin TL) bağışladığını açıkladı.

Denizcilik firması Medbulk, akaryakıt yardımı yaptı

Medbulk Grup Şirketleri, deprem bölgesine 28 tanker benzin bağışladığını duyurdu. Tankerlerin 5'inin yola çıktığı ifade edilirken diğer 23 tankerin ise AFAD'ın ihtiyaç listesine göre belirlenen adreslere ulaştırılacağı belirtildi.

McDonalds, restoranlarında ücretsiz yemek dağıttığını duyurdu

McDonalds Türkiye, AFAD ve Ahbap'a kurumsal bağış yaptıklarını aktarmanın yanı sıra afet bölgelerinde ücretsiz yemek dağıttığını ifade etti. Önümüzdeki 7 gün içinde toplam 50.000 adet menünün AFAD'la koordine olarak ulaştırılacağı da eklendi. 

Inditex'ten 3 milyon euro'luk bağış

Zara, Pull&Bear, Bershka gibi markaları bünyesinde bulunduran Inditex, Türk Kızılayına 3 milyon euro (60 milyon 737 bin) bağışladığını duyurdu. 

Sabancı Holding de yardımlarını paylaştı

Sabancı Holding de deprem bölgesine yardım ettiğini duyurdu. Açıklamada 200 kişilik arama kurtarma ekibi, 600'den fazla jeneratör ve elektrik altyapısı, acil ihtiyaç malzemesi TIR'ları ve 44 konaklama alanının sağlandığı ifade edildi. 

Defacto, deprem bölgesine 15 otobüs gönderdi

DeFacto, yaptığı açıklamalarda deprem bölgesine yardım gönderdiğini şu ifadeleriyle duyurdu: "15 DeFacto otobüsü, deprem bölgesindeki insani yardım çalışmalarına katılacak Kızılay gönüllüleri için yola çıktı​"

Kahve Dünyası'ndan da yardım geldi

Kahve Dünyası, deprem bölgesine gıda, sıcak içecek ve tekstil ürünleri gibi yardımlar yaptığını duyurdu. Ayrıca, bölgedeki mağazalardan duruma uygun olanlarda sıcak kahve servisi yapıldığı da ifade edildi.

Netflix, ilk mesajını yayınlayarak yardım yaptıklarını duyurdu:

Kahramanmaraş depreminin ardından ilk defa baş sağlığı mesajı yayınlayan Netflix, aynı zamanda şu ana kadar 6 milyon TL tutarında bağış yaptıklarını aktardı. 

Samsung, 3 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı:

Dev teknoloji şirketi Samsung, sosyal medyadan yaptığı açıklamada depremden zarar gören vatandaşlar için toplamda 3 milyon dolar bağış yaptığını duyurdu. Şirket, yapılan bağışların1,5 milyon dolarını nakit olarak, 1,5 milyon dolarını ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümleri ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacağını açıkladı. 

Spotify, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağış yapacağını açıkladı:

Spotify, depremden etkilenenler için hem Türkiye hem de Suriye'yi kapsayan destek için doğrudan Dünya Sağlık Örgütü'ne bağış yapacak. Kampanya kapsamında her bir Spotify çalışanının bağış miktarı kadar tutarı, şirket olarak Spotify da ekleyecek.

BioNTech, Türkiye'ye 500 bin euro bağış yapacak

Türkiye ve Suriye'de birçok can kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz. Ukrayna'daki insani durum da korkunç olmaya devam ediyor. İlk müdahale edenlere müteşekkiriz ve Aktionsbündnis Katastrophenhilfe'ye (Afet Yardımı Eylem İttifakı)  ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne her biri 500.000 euro olmak üzere toplam 1 milyon euro bağışta bulunacağız.

Petrol Ofisi, 10 ildeki istasyonlarda AFAD'a ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı:

Petrol Ofisi, AFAD için 100 milyon TL değerindeki toplam 5 milyon litre akaryakıtı ücretsiz olarak sunacağını açıkladı.

PUMA Türkiye'den bölgeye kışlık kıyafet gönderimi:

Bosch, 1 milyon euro yardım fonu oluşturdu:

Bosch, Türkiye'deki deprem bölgesine yardım etmek için 1 milyon euro üzerinde yardım fonu oluşturduğunu açıkladı.

Meta, Kızılay ve AKUT ile ortalık kuracak ve 550.000 dolar bağışlayacak

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Krizle Mücadele" kapsamında Kızılay ile ortaklık kurarak Facebook üzerinden kan bağışı aracının kullanıma sunulacağını duyurdu. Şirket ayrıca WhatsApp üzerinden AKUT ile birlikte +905493014706 numarası üzerinden bilgi yardım hattını kullanıma sunduklarını açıkladı. Sistemi kullanmak içinse numarayı telefonunuza kaydettikten sonra WhatsApp üzerinden "Merhaba" yazmanız yeterli.

Meta ayrıca Kızılay, Ahbap ve Akut gibi kuruluşlara toplamda 550.000 dolarlık nakit ve reklam kredisi yardımı yapacağını açıkladı.

ING'den 60 milyon TL'lik yardım fonu

ING Türkiye, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda deprem bölgesi için yardım fonu oluşturduğunu aktardı. Açıklamada, "Sivil toplum kuruluşlarına aktarmak üzere ING Grubu'nun da 2 milyon euro'luk desteği ile toplamda 60 milyon TL'nin üzerinde büyüklüğe sahip bir yardım fonu oluşturduk" ifadeleri kullanıldı.

Buna ek olarak bölgeye barınma ve gıda maddesi gibi şeylerin de aktarıldığı ING tarafından belirtildi.

Deutsche Telekom'dan 20 Milyon TL'lik bağış

Almanya merkezli dev telekomünikasyon şirketler grubu Deutsche Telekom da yardım yapacağını duyurdu. Dev şirket, Türkiye ve Suriye'ye giden ve buralardan yapılan aramaların ücretsiz olduğunu belirtirken 1 milyon euro (20 milyon 181 bin TL) bağış yaptığını aktardı.

Sunexpress, deprem bölgelerinden uçuşları ücretsiz yaptı

Havayolu şirketi Sunexpress, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarını 13 Şubat 2023'e kadar ücretsiz gerçekleştireceğini duyurdu.

Şok Marketler, afet bölgelerinde ücretsiz gıda ve temizlik ürünleri dağıtmaya başladı

Şok Marketler tarafından yapılan açıklamada, tüm afet bölgelerine yardım gönderdiğini ifade etti. Buna ek olarak deprem bölgesinde bulunan çok sayıdaki mağazada gıda ve temizlik ürünlerinin ücretsiz dağıtıldığı aktarıldı.

PUBG Mobile, 3.7 milyon TL bağış yapacak!

PUBG Mobile Türkiye'nin resmi Twitter hesabında "#GeçmişOlsunTürkiye" ile yapılan paylaşımda, AFAD ve AHBAP aracılığı ile 3 milyon 700 bin TL değerinde yardım yapılacağı açıklandı.

Sahibinden, 50 milyon TL bağışladı:

Ford Otosan, sahra hastanesi kuracak:

Ford Otosan, arama kurtarma ekiplerinin destek vermek üzere Hatay'a ulaştığını, doktor ve hemşirelerin de sahra hastanesi kurarak tıbbi destek vermek üzere Kahramanmaraş'ta bulunduğunu açıkladı.

Huawei Türkiye, mobil baz istasyonları ve jeneratörler gönderiyor:

Dünya çapında iletişim teknolojileriyle hizmet veren Huawei'nin Türkiye ayağı, afet bölgesine mobil baz istasyonları, dizel jeneratörler ve şebeke yedek parçaları gönderdiğini açıkladı.

Chery Türkiye de yardımlarını gönderdi:

Mango, Türkiye'ye 3 milyon liralık bağış yaptığını duyurdu

()

Tekstil devlerinden Mango da Türkiye için başlatılan seferberliğe dahil oldu. Resmi bir açıklama yapan şirket, depremzedeler için 3 milyon TL'lik yardım yapıldığını açıkladı. Şirket bu yardımı Kızılay üzerinden gerçekleştirdi. Instagram'daki paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Mağazalar, tedarikçiler ve fabrikalardaki tüm çalışanlarımızın refahını ve güvenliğini garanti altına almak için protokollerimizi etkinleştirirken riskleri değerlendirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için durumu yakından takip ediyoruz. Buna paralel olarak Mango, etkilenen herkese yardımcı olmak için Türk Kızılayı'na 3 milyon Türk Lirası (150.000 Euro) bağışta bulundu."

Eti, deprem bölgesine afet bisküvisi gönderecek

Eti ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada deprem bölgesine Kızılay aracılığıyla "Afet Bisküvisi" göndereceklerini açıkladı. Eti'nin geçtiğimiz Ocak ayında üretimine başladığı afet bisküvisi, deprem ve benzeri doğal afetlerden etkilenen afetzedelerin günlük ihtiyaçları olan besin öğelerinin bir kısmını karşılamak için özel olarak üretiliyor. İçerisinde Demir, Çinko, D vitamini başta olmak üzere toplamda 11 farklı vitamin ve 5 mineral bulunan bu bisküviler, dünyanın pek çok yerine afet durumlarında başlıca kullanılan besin ürünlerinden birisi olarak görülüyor.

Vodafone, 25 milyon TL'lik fon ayırdı:

Vodafone Türkiye, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için kamu tarafından yetkilendirilmiş sivil toplum kuruluşlarına aktarılmak üzere 25 milyon TL değerinde bağış fonu oluşturduğunu açıkladı. Ayrıca Vodafone Türkiye Arama Kurtarma ekibinin yola çıktığı, Türkiye Vodafone Vakfı üzerinden acil ihtiyaçlar için yardım çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Mercedes-Benz, Türkiye ve Suriye'ye toplamda 1 milyon Euro yardım yapacak

Mercedes-Benz'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şirketin Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için Kızıl Haç'a 1 milyon Euro yardım yapıldığı açıklandı. Yapılan yardımın Kızıl Haç tarafından yönetileceği ve yardım parasının bölgedeki afetzedeler için insani yardım ve ilk yardım malzemesi için kullanılacağı belirtildi.

Amazon'un ilk yardım teslimatı Çarşamba günü bölgeye ulaşacak:

amazon

Amazon, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarının acil ihtiyaçlarını karşılamak için yardım malzemelerini İstanbul’daki lojistik merkezinden deprem bölgesine göndereceğini açıkladı. Amazon’un bağışlayacaklarından bazıları şu şekilde açıklandı:

  • Battaniye
  • Çadır
  • Isıtıcı
  • Mama
  • Çocuk bezi
  • Bebek maması
  • İlaç
  • Diğer acil durum eşyaları

Amazon, bölgeye yardım malzemelerini taşıyan ilk tırların bölgeye çarşamba günü varmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca bu teslimatların Amazon’un yardımlarının ilki olacağı, önümüzdeki günlerde Amazon’un lojistik ve teslimat ağının da afet yardım gruplarına sunulacağını paylaştı.

THY ve Pegasus'tan deprem bölgesine özel yardım: 

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan paylaştığı bir gönderide Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşların 13 Şubat'a kadar tek yön ücretsiz olarak vatandaşlara sunulacağı ifade edildi.

Öte yandan Pegasus, depremden etkilenen vatandaşlar için deprem bölgesinden çıkış uçuşlarının tamamının ücretsiz olacağını açıkladı. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı uçuşlar, 12 Şubat 2023 tarihine kadar ücretsiz olacak.

Koç Holding, akaryakıt tankerleri ve yemek tırı hazırladı:

Koç Holding, deprem bölgesine elektrikli ısıtıcı, kıyafet, battaniye, lamba, ocak, piknik sobası, tıbbi yardım, karavan ve temel gıda ürünlerinin gönderimi için sorumluluk üstlendiğini, ayrıca dün akşam itibarıyla 4 tanker akaryakıtın yola çıktığını paylaştı.

5 tankerin daha yola çıkacağını belirten holding, Gaziantep'e ulaşacak bir yemek tırının da hazırlandığını bildirdi. Tırın 3 saatte bir 1000 kişilik yemek çıkarabileceği ifade edildi.

Son olarak holding, 24 saat içinde 236 çalışanının arama-kurtarma çalışmaları için bölgeye gönderildiğini açıkladı.

TikTok, Ahbap ve Kızılay'a 200 bin dolar bağış yaptı:

Denizin en büyük lojistik güçlerinden DFDS de harekete geçti:

DFDS, Pergamon Seaways adlı gemisiyle deprem bölgesine yardım taşımak için DFDS Pendik Terminali’nden İskenderun Limanı’na bu gece yarısı sefer yapacağını duyurdu. AFAD ve DFDS koordinasyonuyla sefer alacak olan gemi ile iş makinası ve yardım malzemesi göndermek isteyen kişi veya kurumların sunulan telefon numaraları ile iletişime geçmeleri rica edildi.

Hepsiburada ve Trendyol da yardım açıklamasında bulundu:

Türkiye'nin e-ticaret devlerinden Trendyol da gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve hijyen ürünleri taşıyan tırların AFAD koordinasyonunda afet bölgesine doğru yola çıktığını açıkladı. Ayrıca yerel yönetimlerle koordine bir şekilde Trendyol Go aracılığıyla yemek dağıtımlarının başladığı ve Trendyol Express depolarının acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildiği de bildirildi. Hepsiburada ise dileyenlerin uzaktan ürün satın alabileceği özel bir sayfa oluşturdu.

Oyun şirketi Crytek de Türkiye'ye yardım elini uzattı

Crysis isimli efsane ile hafızalara kazınan Crytek'ten de Türkiye'ye destek açıklaması geldi. Crytek olarak başta AFAD olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarına destek verdiklerini ifade eden yetkililer, takipçilerini de Türkiye'ye destek olmaya çağırdılar.

Crytek'in açıklaması şu şekildeydi: Crytek ailesi olarak, AFAD'ın ve çok ihtiyaç duyulan kaynaklarla yardım eden hayır kurumlarının yanı sıra etkilenen insanların yanındayız. İnsanları, bu zor zamanı atlatmaları için tüm insanlara gerekli kaynakları sağlayacak olan kuruluşlara bağışta bulunmaya ve yardım etmeye çağırıyoruz...

Elbette yardım eden şirketler Amazon ve Trendyol değil, ulusal ve uluslararası pek çok şirket yardım eli uzattı:

Apple CEO'su Tim Cook: "Türkiye, Suriye ve yıkıcı depremlerden etkilenen herkese düşüncelerimizi ve taziyelerimizi gönderiyoruz. Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak."

Google CEO'su Sundar Pichai: "Türkiye ve Suriye'de depremler sonrası büyük kayıplar yaşayan herkesi düşünüyorum. Etkilenenlere ilgili acil durum bilgilerini sağlamak için SOS uyarılarını etkinleştirdik ve Google.org ve Google çalışanları, yardım ve kurtarma çabalarını destekleyecek."

Türkiye ve dünyada adını saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok şirket, deprem sonrasında yardım edeceğini açıkladı. Getir, tüm operatörler, Migros ve daha nice ulusal şirketin yanı sıra Apple ve Amazon gibi devasa isimler de desteğini açıkladı.

172
58
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
172
58
5
3
2