Ünlü Twitch Yayıncısı ile Instagram Arasında Yaşanan Skandal Polemik

55
12
7
7
6
Twitch ve Instagram üzerinde ciddi bir kitleye sahip olan Amouranth isimli kadın, Instagram üzerinden şantaj mesajları aldığını iddia etti. Instagram'ın içerik moderatörü olduğunu iddia eden ve 'Tampa' takma adını kullanan kişi, Amouranth'ın içeriklerini Instagram üzerinde tutmak için kendisinden para istedi.

Twitch yıldızı Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa, Instagram içerik moderatörünün kendisine şantaj yaptığını ifade etti. Instagram moderatörünün kendisini içeriklerini silmekle tehdit ettiğini belirten Amouranth, moderatörün içeriklerin Instagram üzerinde kalması için para vermesini istediğini ifade etti.

HuffPost'un haberine göre şantaj mesajı, Instagram'ın Amouranth'ın hesabında bulunan fotoğrafları ve hikâyeleri silmeye başlamasının ardından geldi. 'Tampa' takma adını kullanan bir kişi Amouranth'a mesajlar yollayarak Facebook ve Instagram'ın içeriklerini yöneten Cognizant'ta çalıştığını iddia etti. HuffPost, Amouranth'ın aldığı e-postayı da paylaştı.

Amouranth'ın aldığı e-postada Cognizant'ta çalıştığını iddia eden kişi, Amouranth'a "Eminim son zamanlarda birçok gönderinin ve hikâyenin silindiğini fark etmişsindir. İstersen gizli bir anlaşmaya varabiliriz" ifadelerini kullandı. İstenen ücretse aylık 2.600 dolar değerinde Bitcoin oldu.

Amouranth, başlangıçta kişiyi ciddiye almayarak e-postayı yollayanın yalnızca gönderilerini uygunsuz olarak bildirerek içerik moderatörü gibi görünmeye çalışan biri olduğunu düşündü. Bunun ardından Instagram Amouranth'ın daha fazla gönderisini kaldırdı ve 'Tampa' olarak bilinen kişi bir e-posta daha gönderdi.

Tampa, ikinci e-postasında Amouranth'ın son gönderisinin kaldırılmasıyla e-postanın gönderilme süresini aynı ana denk getirdi. Bu da 'içerik moderatörü gibi görünmeye çalışan biri' için hiç kolay bir işlem değildi. Bunun yanı sıra Amouranth'ın bütün içerikleri 'çıplaklık ya da pornografi' sebebiyle işaretleniyordu.

Instagram'ın topluluk kuralları içerisinde paylaşımlar yaptığını düşünen Amouranth, silinen fotoğraflarının birinde tamamen giyinik olduğunu, diğerindeyse bir havuzun başında bikinisiyle oturduğunu belirtti. Kısaca özetlemek gerekirse Instagram'da gezinirken görebileceğiniz standart fotoğraflar, Instagram'ın topluluk kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla silinmişti.

Amouranth

Bu konu üzerine Instagram'ı satın alan Facebook ile iletişime geçen Amouranth, cevap olarak gönderilerin 'cinsel olarak tahrik edici' olduğu cevabını aldı. HuffPost'un haberine göre gönderilerin Instagram'ın kurallarına uygun olduğu da belirtildi. Facebook, aynı zamanda gönderilerin bir kişi tarafından değil, bir yapay zekâ tarafından işaretlendiğini de belirtti.

Facebook sözcüsü olan Stephanie Otway, Daily Dot'a verdiği röportajda "Bu şekildeki ithamları ciddiye alıyoruz. Bu olayı inceledik ve herhangi bir taciz (haksız bir karardan bahsediliyor) tespit edemedik" ifadelerini kullandı.

HuffPost, bu konuda belirli araştırmalar yaptıktan sonra bazı şeylerin doğru olmadığını belirtti. 'Tampa' takma adını kullanan kişi, Cognizant'ın Tampa, Florida'da açılan yeni ofisini ima ediyordu. Şantajı yapan kişi, bu takma adı yeni ofisin yeri halka duyurulmadan önce kullanıyordu. Tüm bunlara ek olarak Tampa, Instagram'ı kurallarına ait herkes tarafından bilinmeyen bilgileri de e-postalarında kullanıyordu.

HuffPost, Amouranth'ın daha fazla gönderisinin platform üzerinden kaldırıldığını belirtti. 1,6 milyon takipçisi olan Amouranth'ın işi için platformuna ihtiyacı olduğu da belirtildi. HuffPost'a konuşan Amouranth, "Kişilerin milyonlarca takipçileri olsa da Facebook'u alt etmelerinin imkânsız olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.dailydot.com/irl/amouranth-instagram-blackmail/
55
12
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
55
12
7
7
6