Elon Musk Biraz Abarttı Sanki: Gece Gündüz Çalışan Twitter Çalışanlarının Ofiste Uyurken Çekilen Fotoğrafı Gündem Oldu

25
14
2
1
0
Elon Musk Biraz Abarttı Sanki: Gece Gündüz Çalışan Twitter Çalışanlarının Ofiste Uyurken Çekilen Fotoğrafı Gündem Oldu
Elon Musk'ın satın alımıyla birlikte Twitter çalışanları, yeni sürece geçiş için gece gündüz çalışmaya başladı. Durumu özetleyen bir görsel de Twitter çalışanları tarafından paylaşıldı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla tüm dünya Twitter’a odaklanmış durumdayken, şirket içinden sürekli yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter çalışanlarının normalin üzerine çalışmaya başladıkları aktarılırken, bugün Twitter’da bunun bir kanıtı olarak değerlendirilen bir paylaşım viral oldu.

Söz konusu fotoğraf, bir Twitter çalışanı tarafından çekilmiş ve başka bir Twitter çalışanının şirkette tulum içinde uyuduğunu gösteriyordu. Tulum içinde uyuyan kişi ise Twitter’ın Ürün Yönetim departmanının direktörü Esther Crawford idi.

Üst düzey Twitter çalışanının ofiste uyuduğu o an:

Esther Crawford’un tulum içindeki fotoğrafı, çalışma arkadaşı ve Twitter Spaces ürün yöneticisi Evan Jones tarafından paylaşıldı. Jones, paylaşımında “Elon Twitter’ında patronunuzdan bir şeye muhtaç olduğunuzda” açıklamasına yer verirken, Crawford da kendi fotoğrafını şu yorumla retweetledi:

“Takımınız son teslim tarihlerini belirlemek için günün her saati çalışırken bazen siz”

Crawford, eleştirilere de yanıt verdi:

Tabii Crawford’ın iş yerinde uyuduğu bu fotoğraf, çalışma etiği konusunda da bazı tartışmalara yol açtı. Crawford ise bu tartışmalara şu şekilde yanıt verdi:

“Bazı insanlar aklını yitirdiği için açıklayacağım: Zor şeyler yapmak fedakarlık gerektirir (zaman, enerji vb.). Dünya çapında yeni bir şeye hayat vermek için çaba sarf eden takım arkadaşlarım var, bu yüzden onlar için meydanda olmak ve takımı engellememek benim için önemli.”

“Twitter'da inanılmaz yetenekli ve hırslı insanlarla çalışıyorum ve bu normal bir zaman değil. Muazzam bir ticari ve kültürel geçişe 1 haftadan az bir süre kaldı. İnsanlar, ürün, tasarım, mühendislik, hukuk, finans, pazarlama vb. gibi her fonksiyonda her şeylerini veriyorlar.”

İşin özeti, Elon Musk’ın yönetimine geçen Twitter’da çalışma şartları gerçek anlamda zorlaşmış durumda. Bu durumun yansımasını çalışanların ağzından pek sık duymasak da Crawford’un yaptığı açıklaması ve fotoğrafı durumu özetler nitelikte.

25
14
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
14
2
1
0