Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sosyal Medya Haberleri ve İçerikleri

Twitter, Dünya Kupasında Oynayacak Futbolculara Gelen Irkçı Tweet’leri Silmiyor

Elon Musk’ın artık sahibi olduğu ve ‘serbest konuşma özgürlüğü’ vaadi veren Twitter’da Dünya Kupası oyuncularına yönelik atılan ırkçı gönderilerin %99’u, platform tarafından kaldırılmıyor.

Twitter, Dünya Kupasında Oynayacak Futbolculara Gelen Irkçı Tweet’leri Silmiyor
Ahmet Batuhan Karataş Ahmet Batuhan Karataş /

Dünya Kupası bildiğiniz gibi geldi ve Twitter üzerinde skandal bir olay yaşanıyor. Twitter’da birçok hesaptan atılan ırkçı Tweet’lerin neredeyse %99 kadarı, platform tarafından bilerek veya bilmeyerek kaldırılmıyor.

Son gelen raporlara göre Dünya kupasında oynayan 43 oyuncuya yönelik ırkçı paylaşımlarda bulunulmuş ve Twitter bunları kaldırmamış.

Oyunculara ‘N’ kelimesi, maymun emojisi atılıyor ve sınır dışı edilmeleri söyleniyor

Twitter, Dünya Kupasında Oynayacak Futbolculara Gelen Irkçı Tweet’leri Silmiyor

Center for Countering Digital Hate (Dijital Nefreti Engelleme Merkezi) bünyesindeki araştırmacılar tarafından sağlanan raporlara göre İngiliz yıldızlar Raheem Sterling ve Bukayo Saka da dahil olmak üzere birçok oyuncuya ırkçı Tweet atılıyor.

Irkçı söylemlerin hedefinde bulunan 43 oyuncu hakkında atılan 100 tweet’ten 99’u, Twitter tarafından kaldırılmıyor. Sadece geçtiğimiz Çarşamba günü çok fazla rapor edilen ve içerisinde 16 adet ırkçı nefret söylemi barındıran bir Tweet kaldırıldı. Diğerleri ise hâlâ platformda mevcut.

Bu olayın Elon Musk’ın Twitter’ı satın alıp ‘serbest konuşma özgürlüğü’ ilkesini benimsemesinden sonra yaşanması da okları iyice ünlü milyarderin üzerinde döndürdü. Ayrıca Musk geldikten sonra şirketten ayrılan sayısız çalışan nedeniyle de kontrol aşamasında sıkıntı yaşanmış olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

YORUMLAR

(0)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!