Uzmanlara Göre Delta Plus Varyantı, Bir Hastanın Yanından Maskesiz Geçince Bile Bulaşıyor

41
18
12
8
3
Koronavirüs varyantları arasında şimdiye kadar ortaya çıkan en bulaşıcı varyantlardan biri olan Delta Plus varyantı ile ilgili Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü Direktörü Randipa Guleriya'dan önemli açıklamalar geldi. Guleriya'nın açıklamaları, maske kullanımının önemine işaret ediyor.

Koronavirüs salgını hayatımıza gireli yaklaşık 1,5 yıl oldu. Dünyanın her yerinde büyük kayıplara yol açan ve etkisini hâlâ devam ettiren salgın, hızlanan aşılama çalışmaları sayesinde artık sona yaklaştığını hissettiriyor. Ancak özellikle yeni varyantların ortaya çıkması, normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde akıllara soru işaretleri getiriyor.

Son dönemde salgına yönelik en önemli gündem maddelerinden biri ise Hindistan'da ortaya çıkan Delta Plus varyantı. Hindistan geçtiğimiz ay koronavirüs salgınında ciddi bir eşikten geçti ve salgının başlangıcından bu yana en yüksek vaka ve ölüm sayıları görüldü. Son olarak da geçtiğimiz günlerde Hindistan günlük koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında rekor seviyeye ulaştı ve bu üzücü gelişmelerin gölgesinde bir de 'çok bulaşıcı' Delta Plus varyantına yönelik haberler gelmeye başladı.

Yeni varyant çok bulaşıcı:

Delta Plus varyantı

Delta Plus olarak adlandırılan bu yeni varyantın hem belirtileri bakımından hem de bulaşıcılık bakımından diğer varyantlardan farklı olduğu ifade ediliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü Direktörü Randipa Guleriya varyantla ilgili kimi detayların endişe verici olduğunu söylediği açıklamasında ''Delta Plus’a yakalanmak için bir hastanın yanında maskesiz geçmek yeterli. Güvenlik önlemlerine uyulması enfeksiyonun yayılmasını engellemeye yardımcı olacak. Ama yine de yeni varyantın monoklonal antikorlara direnci ve bağışıklığı 'atlama' yeteneği endişe verici'' ifadelerini kullandı.

Aşıların yeni varyant üzerindeki etkisine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Guleriya, ''Hindistan SARS-CoV-2 Genomik Konsorsiyumu uzmanları Delta Plus varyantını inceliyor ve aşıların bu mutasyona karşı ne kadar etkili olduğunu öğreneceğiz'' şeklinde konuştu.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202106231044804613-hint-uzman-delta-plus-varyanti-yildirim-hiziyla-bulasiyor-bir-hastanin-yaninda-maskesiz-gecmek/
41
18
12
8
3
Emoji İle Tepki Ver
41
18
12
8
3