Verdiği Görevleri Yapınca Para Kazandıran Uygulama: Yandex Toloka

63
25
6
5
4
Para kazandıran uygulama demek artık insanı derin düşüncelere zerk etse de bazı uygulamalar, bunu güvenilir yoldan sağlayabiliyor. Yandex’in Papara ve PayPal gibi ödeme servisleriyle birlikte çalıştığı Toloka uygulaması da bunlardan birisi. Peki Yandex, bu uygulamayı kullananlara neden ve nasıl para ödüyor?

İnternet üzerinden para kazanmak, son kullanıcıları yanıltan ve oldukça yüzeysel bir deyim. Sosyal medya ve internet deneyimlerimiz kişiselleştikçe, her şey daha da kolaylaşıyor. Bu nedenle gerçek anlamda kullanıcılarına para, kupon, indirim kazandıran mobil uygulamaları görüyoruz. 

Bu anlamda bir süredir hizmet veren Yandex Tolaka isimli mobil uygulama dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’de hizmet veren uygulamada size görevler veriliyor, gerçekleştirince karşılığında küçük miktarlarda ödemeler alıyorsunuz. 

Yandex Toloka’daki görevler genellikle Yandex Haritalar üzerinde çalışıyor. Bir konumun bilgilerini güncelleyebiliyor, gezdiğiniz yerler hakkında detaylı bilgileri Haritalar için girebiliyorsunuz. Ayrıca uygulamada bir internet sitesinin içeriklerini analiz edip raporlayabileceğiniz harita dışı görevler de veriliyor.

Yandex, bu uygulama ile elindeki bilgi miktarını arttırmak ve arama sonuçlarını iyileştirmek istiyor. Bunun için sizden topladığı, kendi ellerinizle giriş yaptığınız veriler karşılığında ödeme yapılıyor.

Dilerseniz çevrimdışı modu açarak internetsiz şekilde yapmaya uygun görevleri gerçekleştirebiliyor, internete tekrar bağlandığınızda ödemenizi alıyorsunuz. Hesabınıza gelen parayı çekme süresi ise birkaç dakika ila birkaç gün arasında sürebiliyor. Bulunduğunuz coğrafyaya, kullandığınız ödeme servisine ve bağlı olan banka hesabına göre bu süre 30 güne kadar uzayabiliyor. 

Yandex.Toloka’yı aşağıdaki bağlantılardan indirip deneyebilirsiniz. Son olarak 18 yaşından küçüklerin bu uygulamayı kullansalar da para kazanamayacaklarını söyleyelim.

63
25
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
63
25
6
5
4