Bugüne Kadarki En Hızlı Volvo: Karşınızda Cep Herkülü Elektrikli Otomobil Volvo EX30

8
6
1
0
0
Volvo, bugüne kadarki en küçük SUV modeli EX30'u tanıttı. Araç, ayrıca Volvo'nun bugüne kadarki en hızlı otomobili. Volvo EX30'un Türkiye'ye gelmesi de bekleniyor.

İsveç menşeli otomotiv devi Volvo, bugün düzenlediği bir etkinlikte EX30 olarak isimlendirdiği yeni tam elektrikli otomobilini tanıttı. Küçük bir SUV olarak karşımıza çıkan otomobil, tasarımıyla da teknik özellikleriyle de tüketicileri kendine hayran bırakacak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte Volvo EX30'un tüm teknik özelliklerine ve tasarımına bakalım.

Volvo, piyasaya sürdüğü elektrikli modellerde kapalı ızgara tasarımına eşlik eden ince far tasarımını kullanıyor. Bu durum, EX30 için de geçerli. Marka ayrıca, tamponun alt kısmından gelen plastikle bu far tasarımını birleştiriyor. Dışarıdan bakıldığında, oldukça sevimli bir araçla karşılaştığımızı çok rahat söyleyebiliriz.

Karşınızda Volvo EX30

Volvo EX30

Volvo'nun bugüne kadar ürettiği en küçük SUV olarak kayıtlara geçen EX30'un arka kısmı, fazlasıyla dikkat çekici. Tasarım ekibi, arka aydınlatmalardan bir çerçeve oluşturdu ve Volvo ibaresini bu çerçevenin ortasına yerleştirdi. Ayrıca arka camın çevresinde de araca farklı bir hava katan aydınlatmalar bulunuyor. Pek çok tüketicinin bu tasarımı beğeneceği aşikâr.

Volvo EX30 elektrikli SUV

Volvo tarafından üretilen araçların lüksü temsil ettiğini bilirsiniz. Şirket, bunu EX30'un kabininde de hissettiriyor. Ancak alıştığımızdan biraz farklı. Öyle ki bu otomobilde küçücük bir gösterge ekranı var. Dikey olarak yerleştirilen bilgi-eğlence ekranı ise 12,3 inç büyüklüğünde. Minimalist tasarım dilinin benimsendiği otomobilde, türünün tek örneği olan bir özellik var. Direksiyonun arka kısmına denk gelen üst panel, boydan boya ses sistemi ile kaplandı. 

Volvo EX30 iç tasarım

Volvo, EX30'da en iyi müşterini deneyimi yaşatabilmek için özel bir çalışma yaptığını söylüyor. Google, Apple, Qualcomm, ECARX ve HaleyTek ile yapılan çalışmalar sonucunda, tüketicilere benzersiz bir multimedya deneyimi sunulacağı belirtildi. Bu arada; Volvo EX30'un bilgi-eğlence ekranının kablosuz güncelleme desteği sunduğunu söyleyelim.

Volvo

Volvo EX30'un teknolojilerine de değinelim. Volvo, bu otomobilin pek çok akıllı telefon markası ile uyumlu olarak çalışacak dijital anahtar özelliğine sahip olduğunu açıkladı. Ayrıca dijital anahtar uygulamaları aracılığıyla aracın konumu, bataryanın doluluk oranı ve klima sistemleri de kontrol edilebilecek. Park Pilot Assist isimli özellik ise aracın tüm zorlu park koşullarında kullanılabilecek.

volvo bsuv

Volvo EX30, 4.233 milimetre uzunluğunda olan bir otomobil. Aracın genişliği 1.837, yüksekliği ise 1.555 milimetre olarak açıklandı. Dingil mesafesi 2.650 milimetre olan otomobilin boş ağırlığı ise 1.830 kilogram olarak açıklandı. 

Volvo

Volvo, tüketicilerin kendisine en uygun versiyonu bulabilmesi için bir dizi motor seçeneği hazırladı. Bu bağlamda; EX30 satın almak isteyen tüketicinin tercih edeceği seçeneklerden biri, 268 beygir gücü ve 343 Nm tork değerine sahip olan 64 kWh'lık NMC bataryayla eşleştirilen motor. Volvo, bu versiyonun 440 kilometre civarında menzil sunacağını ifade ediyor. Aynı motorun 320 kilometre LFP batarya ile eşleştirildiği bir versiyonu daha bulunacak.

Volvo EX30 motor seçenekleri

EX30 Twin Motor Performance versiyonunda ise 422 beygir gücü ve 543 Nm tork değerine sahip olan bir motor bulunacak. 0-100 km/s hızlanmasını 3,4 saniyede tamamlayan bu versiyon, Volvo'nun bugüne kadarki en hızlı otomobilinin EX30 olduğunu ortaya koyuyor. Bu versiyondaki menzil ise 426 kilometre olarak açıklandı.

Volvo SUV

Maksimum 153 kW DC şarj cihazlarına destek veren Volvo EX30'un NMC bataryası, 26,5 dakikada yüzde 10-80 arası şarj olacak. LFP batarya ise 134 kW DC şarjı destekleyip, 26 dakikada yüzde 10-80 arası şarjı tamamlayacak. 

Volvo EX30 Cross Country

Volvo EX30, 19 inç siyah jant veya 18 inç standart jant üzerine sipariş edilebilen arazi lastikli özel bir versiyona da sahip olacak. "Cross Country" olarak isimlendirilen bu özel versiyon, ön ızgara ile bagaj kapağında siyah renkli detaylar ile tavan bagajına sahip olacak. Cross Country versiyon 2024 yılı içinde piyasaya sürülüp, 2025 model olarak lanse edilecek. Normal EX30 ise an itibarıyla bazı pazarlarda satışa çıktı.

Volvo EX30 fiyatı

Böyle bir güzelliğe sahip olmak isteyen tüketicinin 36 bin eurodan başlayan fiyatları gözden çıkarması gerekecek.

Kaynak : https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/313242/small-yet-mighty-say-hello-to-the-fully-electric-volvo-ex30-small-suv
8
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
1
0
0