WhatsApp Business, İşletme Sahipleri İçin 'Katalog' Özelliği Getirdi (Video)

5
3
1
0
0
WhatsApp, "Business" (işletme) hesabı olan kullanıcılara yeni bir hizmet sunuyor. Küçük veya orta ölçekli işletmeler bundan sonra, ürünleri için katalog oluşturabilecekler. Bu katalog, işletme sahiplerinin işlerini kolaylaştıracak.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Öyle ki tüketiciler, yeni bir telefon aldıkları zaman ya ilk WhatsApp'ı yüklüyorlar ya da bu uygulama zaten üretici tarafından yüklenmiş olarak sunuluyor. Şimdi ise WhatsApp, özellikle de küçük veya orta çaplı işletmeleri ilgilendiren yeni bir özelliği kullanıcılara sundu.

Küçük veya orta çaplı ticari işletmeler daha çok, e-ticaret platformları aracılığıyla büyümeye çalışıyorlar. Belirli bir kitle oluşturmayı başaran işletmeler ise sonradan kendi internet sitelerini ya da platformlarını oluşturarak satışlarına devam ediyorlar. Ancak şimdi, küçük veya orta çaptaki işletmeler seslerini, WhatsApp aracılığıyla duyurabilecekler.

WhatsApp

Aslına bakacak olursak WhatsApp'ın yeni özelliği, uygulama içerisindeki yeni bir alışveriş platformu olarak tanımlanabilir. Zira artık WhatsApp Business kullanıcıları, bir katalog oluşturma özelliğine sahip olacaklar. Böylece tüketiciler, işletmelerin ürünlerini WhatsApp üzerinden inceleyebilecekler. Ancak özellik şu an için, sadece Almanya, Meksika, İngiltere, Hindistan, Brezilya, ABD ve Endonezya da kullanılabiliyor. Yetkililer, özelliğin kapsamının büyüyeceğini söylüyorlar.

Tahmin edebileceğiniz gibi WhatsApp, söz konusu katalog özelliğini yalnızca WhatsApp Business kullanıcılarına sundu. Dilerseniz şimdi sizleri, ilerleyen dönemlerde Türkiye'ye de gelmesi beklenen bu özelliğin nasıl kullanılabileceğini anlatan bir video ile başbaşa bırakalım.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/07/whatsapp-business-catalogs/
5
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
0
0