Windows 10X’in Tasarımını Gösteren Detaylar Ortaya Çıktı

30
12
4
3
0
Microsoft’un çift ekranlı bilgisayar ve tabletler için geliştirdiği işletim sistemi Windows 10X hakkında ortaya çıkan bir sızıntı, bu işletim sistemi hakkında bildiklerimizi değiştirebilir.

Microsoft, Windows 10X işletim sistemi için yanlışlıkla bir iç tasarım belgesi yayımladı. WalkingCat tarafından tespit edilen belge, bugün çevrimiçi olarak ortaya çıktı ve Microsoft'un Windows 10X'teki planları hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verdi. Yazılım devi, başlangıçta Windows 10X'i şirketin yeni Surface Neo donanımına güç veren işletim sistemi olarak tanıtmıştı ancak görünen o ki Windows 10X, çift ekranlı benzer cihazlarda da çalışacak.

Microsoft, şu ana kadar Windows 10X'in yalnızca katlanabilir ve çift ekranlı aygıtlarda kullanılabileceğini ancak hem Başlat menüsünde hem de Görev Çubuğu'nda ayarlamalar yapılabileceğini doğruladı. Bugün ortaya çıkan tasarım belgesi ise şirketin Windows 10X’i geleneksel dizüstü bilgisayar donanımına getirme hedefleri olduğunu da ortaya çıkıyor.

Windows 10X hakkında ipuçları veren o görsel:

windows 10x

Windows 10X’te Microsoft, artık yerel aramaya daha güçlü bir vurgu yapan Başlat menüsüne atıfta bulunuyor. Microsoft, “Arama, internet sonuçları, kullanılabilir uygulamalar ve cihazınızdaki belirli dosyalar ile sorunsuz bir şekilde bütünleştirildi. Önerilen içerik, en sık kullanılan ve en son kullandığınız uygulamalara, dosyalara ve internet sitelerine göre dinamik olarak güncellenir” açıklamasını yaptı.

Sızan belgeye göre Microsoft, aynı zamanda Modern Dosya Gezgini'ni üzerinde de çalışıyor. Şirket, uzun zamandan beri geleneksel Dosya Gezgini'nin daha modern bir hâli olan Evrensel Windows Uygulaması'nı (UWP) geliştiriyordu ve bu sürüm, Windows 10X ile birlikte karşımıza çıkacak. Office 365, OneDrive ve diğer bulut hizmetlerinde depolanan belgelere erişim için sistem, basitleştirilmiş olarak gelecek ve dokunmatik duyarlı olacak.

Microsoft, ayrıca Windows 10X'te Eylem Merkezi'ni ve Hızlı Ayarlar'ı basitleştiriyor. Bu, kritik cihaz ayarlarına daha hızlı erişilmesini ve pil ömrü gibi önemli detayların gösterilmesini önceliklendiriyor.  

Kaynak : https://www.engadget.com/2019-10-26-windows-10x-interface-leak.html?guccounter=1
30
12
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
30
12
4
3
0