Xiaomi, Alt Markası "Millet TV" ile Akıllı TV Piyasasının Lideri Olma Yolunda İlerliyor

95
7
4
3
2
Akıllı televizyon sektöründeki gelişmeler, her ne kadar diğer sektörlere göre daha sakin ilerlese de rekabet hız kesmeden devam ediyor. Xiaomi, dünyanın en kalabalık 2. ülkesi olan Hindistan'ın akıllı televizyon sektöründe liderlik koltuğuna oturdu.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla satışlarında ciddi düşüşler yaşanan akıllı televizyonların satışlarını artırmak için TV üreticileri, televizyonları özel kılacak teknolojilerle büyük reklam kampanyaları düzenliyorlar.

Çinli akıllı telefon sektörü devi Xiaomi ise bir yandan akıllı televizyon teknolojileri üretip bu teknolojileri geliştirmeye ve akıllı televizyonlarına entegre edip satışını gerçekleştirmeye devam ediyor.

millet tv xiaomi

Uluslararası Veri Şirketi'nin (IDC) 2019'un ilk çeyrek verilerini baz alarak yaptığı araştırma çalışmasının sonuçlarına göre Xiaomi'nin akıllı televizyonlarını raflara dizen alt markası "Millet TV", Hindistan pazarının neredeyse yarısını domine ediyor.

Hindistan pazarında %39'luk paya sahip olan "Millet TV"nin büyük başarısı, Çin'in sosyal medya platformu olan Weibo üzerindeki "Millet TV" hesabından resmi olarak duyuruldu.

millet tv xiaomi

Yayınlanan istatistiklere göre Hindistan'ın akıllı telefon sektöründe LG, %15; Sony, %14 ve Samsung, %12 pay oranına sahip. Xiaomi'nin yüksek kalitedeki ürünleri oldukça uygun fiyatlar üzerinden müşterileriyle buluşturabilmesi sayesinde böyle bir başarıyı yakalayabildiği söyleniyor.

Diğer akıllı televizyon üreticileri gibi ürettikleri televizyonu her ülkede aynı şekilde piyasaya sürmeyen Xiaomi, akıllı televizyonlarının yazılımlarını Hindistan'da bulunan uydu alıcıları için özel olarak modifiye ediyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/15/xiaomi-tv-continues-dominance-of-the-indian-smart-tv-market-with-39-share-in-q1-19/
95
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
95
7
4
3
2