Xiaomi, Kameraları İçin Ar-Ge Merkezini Nokia'nın Evi Finlandiya'da Kuruyor

9
6
5
2
0
Her tür elektronik üründe olduğu gibi akıllı telefonlarda da yeni teknolojilerin üretilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda Xiaomi, kamera performansını nasıl iyileştirebileceğini araştıracağı merkezi Finlandiya'da konumlandırıyor.

Teknoloji devleri, var olan teknolojilerini geliştirmek veya yeni teknolojiler üretmek için Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme) merkezleri kuruyorlar. Ar-Ge merkezlerinde uzmanlar tarafından çalışmalar yürütülüp en başarılı iş, yeni ürünlere dâhil edilmek üzere ortaya konuluyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de kendi teknolojilerini geliştirip bir üst seviyeye taşımak için Ar-Ge merkezini Finlandiya'da açtı. Buradaki önemli detay ise Xiaomi'nin, Ar-Ge merkezini; kameralarının başarısıyla tanınan Nokia'nın kurulduğu ve bulunduğu yer olan Finlandiya'da konumlandırmış ve Xiaomi'nin bu Ar-Ge merkezinde kameralar üzerine odaklanacak olması.

Xiaomi'nin yine bir başka Çinli akıllı telefon üreticisi olan Huawei'nin yolunu takip ettiği görülüyor zira Huawei de geçtiğimiz zamanlar içerisinde Finlandiya'yı Ar-Ge çalışmalarını yürüteceği merkez olarak seçmişti.

Hem Huawei hem de Xiaomi'nin Finlandiya'yı Ar-Ge merkezi olarak seçmesinin sebebinin Finlandiya'nın yetenekli çalışan barındırması olduğu söyleniyor.

Nokia'nın eski çalışanlarını Finlandiya'daki Ar-Ge merkezinde toplayan Huawei, profesyonel fotoğraf makineleri için lens üreticisi olan Leica ile ortaklık kurmuş ve akıllı telefonlarının kamera performansını hem başarılı yapay zekâ hem de başarılı kamera donanımları sayesinde diğer akıllı telefonlarının çok ama çok üstüne çıkarmıştı.

Benzer bir olayın Xiaomi tarafında da yakın zamanda yaşanması ve Xiaomi akıllı telefonların Huawei'de olduğu gibi akıllı telefon pazarının en iyi kamera performanslı cihazları olarak anılması hedefleniyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-opens-camera-r-d-centre-tampere-finland-huawei-nokia-report-2069095
9
6
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
5
2
0