Xiaomi Mi MIX Alpha'da Çığır Açacak Yenilik: Farklı Maddelerden Üretilecek

54
5
4
3
2
Gün geçtikçe dikkatleri üzerine çeken Xiaomi, yeniliklerin peşinde koşarken özgünlüğünden de taviz vermiyor. Xiaomi, Mi MIX Alpha'nın bazı özelliklerinin açıklanmasının ve özellikle ekran/gövde oranıyla gündeme gelmesinin ardından, bu sefer de telefonlarını farklı bir materyal kullanarak üreteceklerini açıkladı.

Xiaomi, çıkartacağı yeni amiral gemisi telefonu hakkında bir poster yayınlayarak, telefonun 5G’yi destekleyeceğini ve daha önce görülmemiş, yeni bir madde ile üretileceğinin sinyallerini verdi. Yayınlanan poster her ne kadar fazla bilgi içermese de Xiaomi Mi MIX Alpha’nın üretiminde de eski telefonlardan farklı bir üretim sergileneceği belirtilmişti.

Xiaomi’den ilginç poster

Xiaomi

Sızdırılan posterde üç farklı materyal olarak Titanyum (Ti), Silika (SiO2) ve Alumina (Al2O3) kullanılacağı belirtildi. Aslında bu üç bileşik de telefonların üretiminde kullanılan bileşikler arasında yer alıyor. Telefonların çerçevesinin üretilmesinde titanyum, cam endüstrisinde en önemli bileşik olarak silika ve sert cam yapımında da alumina sıklıkla karşılaşılabielecek maddeler olarak biliniyor. Söylentilere göre Xiaomi’nin çıkartacağı son telefonda bu 3 materyal de beraber kullanılacak.

Xiaomi’nin yenilikçi hareketleri

Xiaomi

Posterde Xiaomi’nin yenilik için daima arayışta olduğu ve farklı tasarımlar için uğraşırken farklı hammaddeler de kullanmaya yöneldiği belirtiliyor. Ayrıca eski örneklerden de bahseden poster, Mi 4’te paslanmaz çelik kullanıldığını belirtirken Mi 5’in de seramik gövde ile gelmiş olduğunu söylüyor.  Son olarak da 5G devrimi için hangi materyallerin değerlendirilmesi gerektiğini sorarak yeniliklere kapı arayacağının sinyallerini vermiş oluyor.

Mi MIX Alpha ve Mi 9 Pro 5G’nin de, 24 Eylül’de Mi TV Pro ile birlikte tanıtılacağı, önceden yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/09/21/xiaomi-teases-mi-mix-alpha-is-made-from-new-premium-materials/
54
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
54
5
4
3
2