Xiaomi'nin MIUI Android Q Betasında Yenilikler Neler?

29
4
1
0
0
Çinli akıllı telefon sektörü devi Xiaomi, Android'in son sürümüne geçiş için hazırlıklarını tamamlıyor. Beta programına giriş yapan Xiaomi'nin kısa zaman içerisinde cihazlarını Android'in son sürümü Q'ya geçirmesi bekleniyor.

İşletim sistemleri son kullanıcıya yayınlanmadan önce içerisinde barındırdığı hataların giderilmesi büyük önem taşıyor. Bu hatalar da günümüzde "beta süreci" ile temizleniyor. İşletim sistemlerinin son sürümlerini beta olarak sunan yazılım geliştiricileri, hataları çok kısa bir sürede fark edip çözüm üretebiliyorlar.

Yakın zamanda MIUI Android Q Beta yazılım programını Mi 9 akıllı telefonu için duyuran Xiaomi, 400 test kullanıcısı ile betanın denemesini yapıyor. Bu sayede ciddi hatalar olması durumunda büyük bir Mi 9 kullanıcı kitlesi hatalardan etkilenmemiş oluyor.

MIUI Android Q Beta yazılım programı kapsamında ekran görüntüleri de XDA Developers forumunda paylaşıldı. Hâlihazırda MIUI 10 bazlı olan Android Q Beta'da MIUI 11 ile gelecek olan yeniliklerin ne yazık ki hiçbiri bulunmuyor.

Bunun yanında yeni veya güncellenmiş bir başlatıcı arayüzü bizleri karşılıyor. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'ta uzun zamandır bulunan ve hangi uygulamada ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenmenize olanak tanıyan Ekran Süresi isimli uygulama, MIUI Android Q Beta'da bizleri Screen Time ismiyle karşılıyor.

Arayüzde yapılan en önemli ve göze çarpar değişikliğin arama butonunun alt tarafta yeni bir simge formatı ve yazı çeşitleriyle yeniden konumlandırılmasının olduğu gözüküyor. Ekranın alt tarafından sola ve yukarı kaydırıldığında açılan pencerelerde dikkatleri üzerine çekiyor. MIUI arayüzüne eklenen yeniliklerin yanı sıra Android Q'nun tüm getirileri de beta sürümünde yer alıyor.

Kullanıcılardan gelen geri dönütlere göre Xiaomi'nin MIUI Android Q Beta sürümü stabil değil. Sürümde bir sürü hata bulunuyor ve bu hataların düzeltilmesi gerekiyor. Xiaomi'nin önümüzdeki günlerde güncellemeler yayınlayarak hataları yavaş yavaş gidermesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/miui-android-q-beta-1008613/
29
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
4
1
0
0