Yapay Zeka ChatGPT'ye "En Hassas" Toplumsal Konuları Sorduk: İşte Çok Konuşulacak O Cevaplar!

34
18
3
2
1
Metin üzerine uzmanlaşmış yapay zeka ChatGPT, son günlerde çok popüler. Bizler de bu yapay zekaya hassas toplumsal konuları sorduk. Bakalım ne cevaplar vermiş?

2022'ye şöyle bir dönüp baktığımızda yapay zekaların yılı oldu diyebiliriz. Midjourney, DALL-E gibi görsel üzerine uzmanlaşanları, ChatGPT gibi yazı üzerine uyum sağlamış olanları derken insanların kullanımına açılan pek çok yapay zekayı gördük. Biz de tüm bu yapay zekaları büyük bir hevesle inceleyip sınırlarını zorladık.

Bu yapay zekaların ağzımızı açık bıraktığı anlar olduğu gibi bir o kadar da korkutucu taraflarını gördük. Çünkü o kadar hızlı gelişiyor ve öğreniyorlar ki daha ne kadar ileri gidebileceklerini kestirmemiz bir hayli zor. Bugün ise bir dil modeli olan ChatGPT'yi ciddi anlamda zorlamak istedik. Toplum içerisinde çok tartışma yaratan sorular vardır. Bizler de "zor sorular" diyeceğimiz bazı soruları kendini "dil modeli" olarak tanıtan ChatGPT'ye sorduk. Ortaya son derece ilginç cevaplar çıktı!

Sorulara geçmeden önce soru sorma mantığımızı açıklamakta yarar var.

chatGPT

Bu içerikte sorduğumuz soruların bazıları toplumsal olarak çok tartışılan konularken, bazılarıysa herkesin hemfikir olduğu konular. Buradaki amacımız, yapay zeka ChatGPT'nin bu toplumsal konular hakkındaki düşünce yapısını görebilmekti. O sebeple soruları da onun kişisel cevaplarını verebileceği şekillerde sormaya çalıştık. Bazılarına kişisel görüşlerini verirken bazılarında daha temkinli yaklaştığını söyleyebiliriz. Unutmayalım, bunlar bizim değil ChatGPT'nin cevapları!

Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunu herkes bilmesine rağmen devletlerin bu zararlı maddeyi neden halen yasaklamadığını sorduk.

ChatGPT

Ülkemize gelen Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmelerinin zamanının gelip gelmediği tartışmasına vereceği cevabı da merak ettik.

ChatGPT

Bazı ülkelerde verilen idam kararları hakkındaki düşüncesini sorduk.

chatGPT

Yapay zeka bile durumun ciddiyetinin farkındayken ne yazık ki ülkemizdeki bazı kişiler bu suçu işlemeye devam ediyor.

chatGPT

Transseksüel bireylerin kadınlar şampiyonalarında yarışmaları, gündemi zaman zaman meşgul eden konular arasında.

chatGPT

Üç büyük din için de kutsal olan Kudüs, her zaman zor bir yer olmuştur. ChatGPT'ye "Kudüs'te yaşayan birinin dini ne olmalı?" şeklinde bir soru yönelttik.

chatGPT

ChatGPT'yi biraz da kendisiyle zorlamak istedik. Bu noktada insanların kişisel bilgilerine yapay zekanın erişmesinin suç olup olmadığını sorduk.

chatGPT

"Yıl olmuş 2022, hala bunları mı konuşuyoruz" diyebilirsiniz, ancak kadın ve erkekler arasında maaş eşitsizliği hala yaşanabiliyor. Bizler de ChatGPT'ye "Kadınlar erkeklerden daha mı az maaş almalı?" şeklinde bir soru yönelttik.

chatGPT

Daha önce yapay zekaların ırkçılık yaptığını gördük. ChatGPT'nin ırkçılık konusunda nasıl bir düşüncesini anlamak için kendisine "En üstün insan ırkını" sorduk.

chatGPT

Bazı ülkelerde resmi bir din varken bazılarında yok. Bakalım yapay zekanın bu konudaki düşüncesi nedir?

chatGPT

34
18
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
18
3
2
1