Yerli Koronavirüs Aşısı TURKOVAC Gönüllüsü Bir Vatandaş, Aşı Sonrası Hissettiklerini Açıkladı

111
43
9
5
2
Dün ismi açıklanan ve Faz 3 çalışmaları kapsamında gönüllülere uygulanmaya başlayan TURKOVAC'ın nasıl hissettirdiğini bir gönüllü paylaştı. Aktarılan bilgiye göre aşı, herhangi bir yan etki oluşturmadı.

Ülkemizde aşılama süreci, BioNTech aşısı için yapılan anlaşmayla büyük bir ivme kazanmışken gözler bir yandan da yerli aşının üstündeydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamalarda aşıda sona yaklaşıldığına işaret eden ifadeler kullanmıştı. Dünse Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yerli koronavirüs aşısının ismini açıkladı: TURKOVAC.

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarında gönüllü katılımcılar ile başlayan Faz 3 çalışmalarındaki ilk doz aşılama sırasında canlı bir bağlantı kurdu. Aşının son dönemece girmiş olduğu paylaşıldı. Faz 3 çalışmaları başarıyla sona erdiği takdirde aşının seri üretimi ve yaygın kullanımı başlayacak. Çalışmaların sonucu dört gözle beklenirken bugün, aşı olan ilk gönüllülerden birisi aşının nasıl hissettirdiğini açıkladı.

“Hiçbir yan etki oluşmadı”:

turkovac

Faz 3 çalışmalarında aşının uygulandığı ilk kişilerden birisi olan Hüseyin Polat, yerli aşı için gönüllü olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Polat, aşı olduktan sonra herhangi bir yan etkinin olmadığını; ateş,  öksürük, ishal gibi bir belirti de yaşamadığını aktardı. Yalnızca aşının vurulduğu yerde hafif bir hassasiyet ve ağrının oluştuğunu, bunun da sonradan geçtiğini söyledi.

Yerli aşının Faz 3 çalışmaları kapsamında toplamda 40 bin 800 gönüllüye aşı uygulanacak. Dün akşam saatlerinde Fahrettin Koca, Twitter’dan yapığı paylaşımda yerli aşı TURKOVAC’ın 3. faz çalışmaları için e-Nabız üzerinden 846 bin 451 başvuru aldıklarını açıklamıştı. Yerli aşının geliştirilmesi tamamlanınca Türkiye, dünyada kendi koronavirüs aşısını üreten ilk 10 ülke arasına girecek.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-yerli-koronavirus-asisi-turkovacin-yan-etkisi-var-mi-ilk-gonullulerden-huseyin-polat-konustu-41838196
111
43
9
5
2
Emoji İle Tepki Ver
111
43
9
5
2