Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Yerli Koronavirüs Aşısı TURKOVAC Gönüllüsü Bir Vatandaş, Aşı Sonrası Hissettiklerini Açıkladı

Dün ismi açıklanan ve Faz 3 çalışmaları kapsamında gönüllülere uygulanmaya başlayan TURKOVAC'ın nasıl hissettirdiğini bir gönüllü paylaştı. Aktarılan bilgiye göre aşı, herhangi bir yan etki oluşturmadı.

Yerli Koronavirüs Aşısı TURKOVAC Gönüllüsü Bir Vatandaş, Aşı Sonrası Hissettiklerini Açıkladı
Ümit Kılınç Ümit Kılınç /

Ülkemizde aşılama süreci, BioNTech aşısı için yapılan anlaşmayla büyük bir ivme kazanmışken gözler bir yandan da yerli aşının üstündeydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamalarda aşıda sona yaklaşıldığına işaret eden ifadeler kullanmıştı. Dünse Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yerli koronavirüs aşısının ismini açıkladı: TURKOVAC.

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarında gönüllü katılımcılar ile başlayan Faz 3 çalışmalarındaki ilk doz aşılama sırasında canlı bir bağlantı kurdu. Aşının son dönemece girmiş olduğu paylaşıldı. Faz 3 çalışmaları başarıyla sona erdiği takdirde aşının seri üretimi ve yaygın kullanımı başlayacak. Çalışmaların sonucu dört gözle beklenirken bugün, aşı olan ilk gönüllülerden birisi aşının nasıl hissettirdiğini açıkladı.

“Hiçbir yan etki oluşmadı”:

Yerli Koronavirüs Aşısı TURKOVAC Gönüllüsü Bir Vatandaş, Aşı Sonrası Hissettiklerini Açıkladı

Faz 3 çalışmalarında aşının uygulandığı ilk kişilerden birisi olan Hüseyin Polat, yerli aşı için gönüllü olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Polat, aşı olduktan sonra herhangi bir yan etkinin olmadığını; ateş, öksürük, ishal gibi bir belirti de yaşamadığını aktardı. Yalnızca aşının vurulduğu yerde hafif bir hassasiyet ve ağrının oluştuğunu, bunun da sonradan geçtiğini söyledi.

Yerli aşının Faz 3 çalışmaları kapsamında toplamda 40 bin 800 gönüllüye aşı uygulanacak. Dün akşam saatlerinde Fahrettin Koca, Twitter’dan yapığı paylaşımda yerli aşı TURKOVAC’ın 3. faz çalışmaları için e-Nabız üzerinden 846 bin 451 başvuru aldıklarını açıklamıştı. Yerli aşının geliştirilmesi tamamlanınca Türkiye, dünyada kendi koronavirüs aşısını üreten ilk 10 ülke arasına girecek.

YORUMLAR

(10)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
B
BruhOS BruhOS 4 yıl önce
Ülkenin yarısının zihniyeti; Hadi yap da gorelim! *yaparlar* YaW kArdEşİm oNdA şu bU vRaDıR oLamAz öYle şEy Ör: Araba, aşı, uçak, savunma sanayi
S
SinanOzgur SinanOzgur 4 yıl önce
Aşı Olan Adam:Hala nefes alabiliyorum
M
METALLICAFANBOY v3 4 yıl önce
Madem bu ülke den çok şikayetiniz var ,gidebilirsiniz diğer ülkeler bakın sizi bekliyolar , kucak bile açmışlar, hem orda vergi mergi sıfırmış ,turkovac isimli aşıda yokmuş onlarda ayrıca aşıyada karşıymış lar(not: sadece anştaynları alıyolarmış)Benim için önce ALLAH sonra Vatan Sonra Millet gerisi vız tırıs Anlayana...
S
SinanOzgur SinanOzgur 4 yıl önce
milliyetçilik seviyesi:Ultra