Yıllar Önce Rengiyle Viral Olan Ayakkabı Yeniden Ortaya Çıktı

44
10
6
3
1
2017 yılında sosyal medyada viral olan bir ayakkabının hangi renk olduğu, ABD'li şarkıcı Lizzo'nun Instagram paylaşımıyla yeniden gündeme geldi. Lizzo, ayakkabıyı gri ve mavi gördüğünü ancak ekibinin, aksini iddia ettiğini söyleyerek yardım istedi.

İnternetin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dünya, çeşitli viral olaylara sahne oldu. Bu olaylar, kısa bir süre içerisinde dünya geneline yayıldı ve insanlar, ilgili olaylarla yönelik kendi yorumlarını belirttiler. 2017 yılında ortaya çıkan bir ayakkabı görseli de kısa bir süre içerisinde viral hale gelen olaylardan bir tanesiydi. 

Az sonra göreceğiniz fotoğrafı, yüzlerce kez gördüğünüzden eminiz. Çünkü 2017 yılında dünyanın en çok konuştuğu konulardan bir tanesi bu ayakkabıydı. Bazı internet kullanıcıları ilgili ayakkabının gri ve mavi renklerde olduğunu, bazı kullanıcılar ise ayakkabının pembe ve beyaz renklere sahip olduğunu söylüyorlardı. Uzunca bir süre tartışılan bu ayakkabı, şimdi bir kez daha gündeme geldi.

Tartışılan ayakkabı

Fotoğrafı bir kez daha gündeme getiren kişi ise ABD'li ünlü şarkıcı Lizzo. Lizzo bu ayakkabıyı gri ve mavi renklerde gördüğünü ancak tüm ekibinin ayakkabının pembe ve beyaz renkli gördüğünü söyledi ve takipçilerinden yardım istedi. Ancak Lizzo'nun bu konuda istediği yardım zaten yıllar önce ortaya konulmuştu. Dilerseniz şimdi, bu ayakkabının ne kadar bu kadar popüler olduğuna bakalım.

ayakkabının her iki renkli versiyonu

Normal koşullarda yukarıdaki ayakkabılardan soldakini mavi ve gri renkli, sağdakini ise pembe ve beyaz renkli olarak görmeniz gerekiyor. Ancak o dönemki açıklamalara göre ayakkabının farklı renklerde görülmesinin nedeni beynin hangi lobunun daha aktif olarak kullanıldığıyla ilgiliydi. Şöyle ki; beyninin sol kısmını daha aktif olarak kullanan kişiler, daha çok analitik düşünüyorlardı. Onlar için mantık daha ön planda geliyor ve ayakkabıyı, gri ve mavi renkli olarak görüyorlardı.

Beyinlerinin sağ lobu daha aktif olan insanlar ise daha yaratıcı oluyorlardı. Çünkü hayal gücü, yaratıcılık ve duygusal zeka gibi olaylar, beynin sağ tarafından yönetiliyordu. Dolayısıyla da bu durum, ayakkabının pembe ve beyaz renkli olarak görülmesine neden oluyordu. İnsanların, ayakkabının renklerini farklı olarak görmeleri de bundan kaynaklanıyordu. Ancak bu durum, bilimsel olarak değil popüler kültürün insanlara sunduğu bir teoriydi. Hatta bilim insanları, böyle bir durumun olmadığını düşünüyorlar.

Aslına bakacak olursak bilim, bu popüler kültür düşüncesini çürütecek bazı delillere sahip. Ancak insanlar yine de bu teoriye inanmayı seçtiler ve bu ayakkabı, bugün bile bu yüzden popülerliğini koruyor. Bilim insanlarına göre ise beyinin her iki lobu ayrı olaylar için çalışıyor fakat loblar, birbirlerinden bağımsız değil. Hatta Matematik konusunda çok iyi olanların, beyninin her iki lobunu da çok güçlü bir şekilde kullandıkları belirtiliyor.

Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce bu ayakkabının rengi gerçekten de farklı mı görünüyordu yoksa bu olayın aslı, ufak photoshop dokunuşlarından mı kaynaklanıyordu? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.elle.com/culture/a29457797/sneaker-photo-left-right-brain-dominant-theory-explained/
44
10
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
44
10
6
3
1