YouTube Shorts’ta Video Yayınlayacak İçerik Üreticileri Ayda 10 Bin Dolara Kadar Para Kazanabilecek

52
9
9
4
3
YouTube, içerik üreticilerinin Shorts’ta video yayınlayarak aylık 10 bin dolara kadar para kazanmalarını sağlayacak bir program başlattı. Programın en önemli şartıysa videoların orijinal olması zorunluluğu.

Yakın zamanda YouTube, Instagram’ın TikTok’tan esinlenerek kullanımına sunduğu Reels platformu gibi yeni bir platformla karşımıza çıkmıştı. YouTube’un bu platformu, ‘YouTube Shorts’ olarak isimlendirilmişti. İçerik üreticileri, YouTube Shorts’ta, kısa videolar paylaşabiliyor ve çok geniş bir kitleye hitap edebiliyorlardı.

Platform, Google’ın fazlasıyla başarılı olduğunu gösteriyor olsa gerek, YouTube içerik üreticilerine yönelik yeni bir teşvik kampanyası başlattı. Şirket, TikTok rakibi platformunda içerik üreten üreticilere ayda 10 bin dolara kadar ödeme yapacağını açıkladı. YouTube, önümüzdeki yıl boyunca toplamda 100 milyon dolar ödeme yapmayı planlıyor.

Yok öyle ekran görüntüsü alıp gelmeler: Videolar, orijinal olmak zorunda

youtube shorts

YouTube’un yaptığı bu açıklama, içerik üreticilerinin oldukça cömert paralar kazanacağını gösteriyor olsa da bu ödemeler elbette garanti değil ve zor bir yol. Bu kadar yüksek miktarda para kazanmak için ele alınacak faktörler arasında üreticinin bir ay içinde ne kadar video yayınladığı ve bu videoların ne kadar kullanıcıya ulaştığı gibi önemli detaylar yer alıyor. Bununla birlikte kopyala yapıştır videolardan para kazanmayı engellemek için de videoların orijinal olması koşulunu koyuyor.

Videoların orijinal olma koşulu, Shorts’ta çok daha fazla orijinal videolar göreceğimiz anlamına geliyor. Bugün platforma baktığımızda neredeyse her videonun TikTok’tan, Snapchat’ten veya Reels’ten alındığını görüyoruz. Tüm bu videolar, gelir elde etmek isteyen içerik üreticileri için artık aracı olamayacaklar.

‘Shorts Fonu’ olarak isimlendirilen bu 100 milyon dolarlık proje, YouTube’un Ürün Genel Müdürü Neal Mohan’a göre gelecekte uzun vadeli bir ölçeklenebilir para kazanma programına dönüşecek. Shorts’un bu programla geleceğinin nasıl etkileneceğini önümüzdeki aylarda somut bir şekilde göreceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/8/3/22606291/youtube-shorts-fund-launches-100-million
52
9
9
4
3
Emoji İle Tepki Ver
52
9
9
4
3