Twitter, Hikayelerin Bir Değişik İsimlisi ‘Fleets’ Özelliğinin Fişini Çekti

42
12
6
2
0
Twitter, geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 24 saat süreli paylaşımlar atmanızı sağlayan Fleets özelliğini kaldıracağını açıklamıştı. Şirket, özelliği bugün kullanımdan kaldırdı.

Sosyal medya platformu Snapchat’in 24 saat süreyle atılabilen gönderileri, sosyal mecrada büyük bir yankı uyandırmıştı. Snapchat’in bu özelliği, yavaş yavaş tüm sosyal medya platformlarına yayılmıştı. Instagram ve Facebook’un özelliği benimsemesini artık doğal karşılamaya başlamışken Twitter, sekiz ay önce bu akıma katılma kararı almıştı.

Twitter’ın hikâye paylaşma özelliği olan ‘Fleets’, çıktığı günden bugüne birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyordu. Öte yandan kullanıcıların büyük bir çoğunluğuysa Twitter’ın hikâyeler özelliğini platformla bağdaştıramıyordu. İşte geçtiğimiz günlerde de Twitter, paylaştığı beklenmedik açıklamayla birlikte Fleets özelliğinin fişini çekeceğini duyurmuştu. Özellik, bugün itibarıyla platformdan kaldırıldı.

Twitter'da artık Fleets yok:

twitter

Bugünden itibaren Twitter'ın tartışılan ve büyük bir kullanıcı çoğunlunun kullanmayı gereksiz gördüğü Fleets özelliği, platformda yer almayacak. Twitter ana sayfasının üst kısmı, daha önce olduğu şekilde direkt paylaşılan Tweet'lerle başlayacak.

Twitter’ın resmi hesabından yapılan paylaşım şu şekildeydi:

“Fleets’i 3 Ağustos’ta kaldırıyoruz, yeni bir şey üstüne çalışıyoruz. Üzgünüz ya da rica ederiz”:

twitter

Twitter tarafından paylaşılan Tweet de platformun Fleets özelliğine gelen olumsuz eleştirileri bir nevi kabul ettiğini gösteriyordu. Şirket, özelliği severek kullananlar için özelliğin kalkması hakkında ‘üzgünüz’, özelliği Twitter’a uygun bulmayanlar içinse ‘rica ederiz’ ifadelerini kullandı. Twitter’ın yeni kararı, Twitter kullanıcıları tarafından da fazlasıyla konuşulmuştu.

Sosyal medya devinin Fleets özelliğini iptal etmesi fazlasıyla beklenmedik bir olay oldu. Zira platform, geçtiğimiz haftalarda hikâyeler arasında reklam gösterme özelliğini test etmeye başlamıştı. Twitter’ın Ürün Başkan Yardımcısı Ilya Brown’sa özelliğin aslında neden kaldırıldığını şu şekilde açıklamıştı:

Fleets'in daha fazla insanın Twitter'daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk. Ancak Fleets'i herkese tanıttığımızdan beri, Fleets ile sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik.

42
12
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
42
12
6
2
0