CS:GO Hilecilerini Çileden Çıkaran YouTuber, Yeni Bir 'Hile' Yayınladı (Video)

190
36
12
5
5
Günümüzün en rekabetçi oyunlarından birisi olan CS:GO'da hilecilere bir ders vermek isteyen ScriptKid, onları sayısız şekilde cezalandıran bir yazılım geliştirdi. Yazılım, hilecileri yüksek yerlerden aşağı atıyor, molotofla yakıyor ve daha birçok farklı şekilde hileciyi cezalandırıyor.

Günümüzde büyük çaplı da olsa küçük çaplı da olsa her çok oyunculu oyun mutlaka kendilerine avantaj edinmek için üçüncü parti yazılım kullanan hilecilere ev sahipliği yapıyor. Hilecilerin aktif olarak yer aldığı oyunların en popülerlerinden biriyse maalesef Counter Strike: Global Offensive olarak bilinmeye devam ediyor.

CS:GO, uzun süredir hilecilere karşı mücadele gösterse de maalesef milyonlarca kişinin oynadığı bir oyunu kusursuz bir şekilde korumak mümkün olmuyor. Fakat hilecileri bir şekilde bezdirmek isteyen ve bunu daha önce de yapan YouTuber, kendi hile yazılımını geliştirdi ve bunu satışa sundu. Peki hile yazılımıyla hileciler nasıl bezdirilir? Gelin, aşağıdaki videoyu izleyelim.

Hilecileri kendi tuzağına düşürme sanatı:

ScriptKid isimli YouTuber, geliştirdiği hile yazılımına ufak tefek 'anti-hileci' olarak adlandırabileceğimiz fonksiyonlar ekledi. Bu fonksiyonlar sayesinde yazılımı kullanan bir hileci, yazılımın sunduğu tüm imkanları görebilse de bu imkanlara erişemeden hile yazılımı tarafından engellendi.

Videonun başında görebileceğiniz üzere bu önlemlerden birisi de yazılımı kullanan bir hileciyi, mümkün olan herhangi bir yüksek yerden aşağıya atmaktı. Ancak tek önlem bu değildi. Hileciler, zaman zaman molotofla kendilerini yakarak can veriyor, kapı açmaya çalıştıklarında korkutucu bir kapı tıklatma sesi duyuyor, dürbünle nişan aldıklarında ateş edemiyor, belli alanlardan geçince tüm kontrolü kaybediyor ve daha fazla şekilde ceza çekiyorlardı.

cs go

Hilecileri cezalandırmak isteyen ScriptKid, kendi yazılımını daha fazla hile kullanmak isteyen oyunculara ulaştırmak için Google'da kendisine 2.000 doların üstünde bir fiyata patlayan reklam kampanyası bile başlattı. Bu sayede Google'da 'CS:GO için ücretsiz hile' yazan bir kişi, en üstte doğrudan ScriptKid'in hilesini görecekti.

Peki videoda gördüğümüz cezaları ScriptKid nasıl görüntülemeyi başardı? Elbette kendisi hileyi satın alan herkesin maçlarını tek tek incelemiyordu. Bunun yerine geliştirdiği yazılım, her maçta gerçekleşen hile önleyiciler sırasında CS:GO'nun kayıt alma özelliğini açıyor ve bu kayıt bitince otomatik olarak ScriptKid'e kaydı gönderiyordu.

Kaynak : https://www.polygon.com/2020/9/14/21436665/csgo-cheat-software-backfires-cheaters-hackers-scriptkid-counter-strike
190
36
12
5
5
Emoji İle Tepki Ver
190
36
12
5
5