Zoom, Çıplaklığı Önlemek İçin Yapay Zekâ Kullandığını Açıkladı

11
6
1
1
0
Son dönemlerin tartışmalı uygulamalarından Zoom, platformdaki çıplaklığı önlemek için yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi çeşitli araçlar kullandığını açıkladı. Şirketin bu süreci nasıl yöneteceği merak ediliyor.

Koronavirüs salgınının ardından insanların evlerine hapsolmasıyla popülerliğini artıran çevrimiçi konferans uygulaması Zoom, son birkaç haftadır güvenlik ve gizlilik açıklarıyla eleştiri oklarının hedefi hâline gelmişti. Öyle ki uygulama, güvenlik konusundaki endişeler nedeniyle ABD genelinde okullarda yasaklanmıştı.

Tüm bunların ardından bir anda son dönemlerin en tartışmalı uygulaması hâline gelen Zoom, yetişkinlere yönelik içerikten kurtulmayı planlıyor. Esasında uygulamanın hizmet sözleşmesinde 'çıplaklık, şiddet ve pornografi' gibi müstehcenlik içeren materyal veya görüntülerin yasak olduğu belirtiliyordu. Tahmin edersiniz ki görüşmelerin 'uçtan uca şifreleme' yöntemiyle korunduğu iddia edilen uygulamada bunu sağlamak pek de mümkün değil.

Zoom, şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit etmek için yapay zekâ kullanıyor:

Zoom yapay zeka

Geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı yayınlayan Cory Doctorow, Zoom uygulamasının çıplaklığı algılamak ve engellemek için yapay zekâ kullandığını söyledi. Bu noktada görüşmelerin uçtan uca şifrelendiği bir video yayınının içeriğini tespit etmek için daha makul bir yöntem akıllara gelmiyor.

Konu hakkında konuşan bir Zoom sözcüsü, “Kullanıcıları politikalarımızın şüpheli ihlallerini bildirmeye teşvik ediyoruz ve ihlal yapmış olabilecek hesapları proaktif olarak tanımlamak için makine öğrenimi de dâhil olmak üzere çeşitli araçlar kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zoom’un dışında Instagram ve Facebook gibi diğer pek çok site ve uygulama, yayınları takip etmek için yapay zekâ ve makine öğrenimi araçlarını kullanıyor. Bu yöntemin ne kadar tutarsız ve hatalı olabileceğini daha önceki örneklerde pek çok defa görmüştük.

Zoom’un yapay zekâ ve makine öğreniminin nasıl işlediğini ilerleyen günlerde göreceğiz. Şirketin bu süreçte nasıl bir politika izleyeceği gerçekten merak konusu.

Kaynak : https://boingboing.net/2020/04/20/zoom-says-its-using-artifici.html
11
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
1
1
0