Zoom, İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Tüm Kullanıcılarına Açtı

10
2
1
1
1
Popüler video konferans platformu Zoom, güvenliği artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarına açtı. Bu sayede kullanıcılar Zoom'a giriş yaparken veya konferanslara katılırken bir kod girmek zorunda olacaklar.

Video konferans platformu olan Zoom, koronavirüsün patlak vermesiyle birlikte tüm dünya çapında çalışanların ve öğrencilerin yoğun bir şekilde kullandığı bir platform haline dönüştü. Tabii platform her gün yüz binlerce kişinin aktif olarak kullandığı bir yer olunca platformun hem iyi hem de kötü yanları kendini göstermeye başladı.

Zoom, geçtiğimiz haftalarda çeşitli güvenlik sorunları ve sunucu sorunlarıyla gündeme geldi. Ancak şirket, bu sorunların üstesinden geleceğine dair kullanıcılarına söz vererek çalışmalarına başladı. Platform, güvenliği artırmak için son olarak iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanıma açtı.

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği tüm kullanıcılara açıldı:

zoom

Zoom'a gelen iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği, uçtan uça şifreleme özelliğinde olduğu gibi yalnızca platformun ücretli servisinden yararlanan kullanıcılara değil, aksine ücretsiz şekilde yararlanan kullanıcılar için de aktifleştirildi. Yeni özellik hem masaüstü uygulaması hem tarayıcı uygulaması hem de mobil uygulamada kullanılabilir oldu.

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştiren kullanıcılar, Google Authenticator, Microsoft Authenticator veya FreeOTP gibi belirli bir süreyle tek kullanımlık şifreler sağlayan uygulamalardan yardım alabilirler. Bununla birlikte kullanıcılar, bu uygulamalar yerine Zoom'un kendilerine SMS veya aramayla kod göndermelerini talep edebilirler.

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği nasıl aktifleştirilir?

zoom 2fa

Zoom'a yeni gelen iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştirmek için yapmanız gerekenler oldukça basit. Öncelikle Zoom'a giriş yapın ve menüden 'Profile' seçeneğine tıklayın. Ardından Two-factor Authentication bölümünde karşınıza gelen seçeneklerden birini (doğrulama uygulaması, SMS) seçin.

Eğer doğrulama uygulaması yöntemini seçtiyseniz iki faktörlü kimlik doğrulamayı bu özelliği destekleyen bir uygulamayla birlikte aktifleştirin (Yukarıda saydığımız uygulamalardan birini kullanmanız daha yararlı olacaktır.) Eğer SMS yöntemini seçtiyseniz, SMS alabilen bir telefon numarasını ekleyin.

Bu işlemleri yaptığınız andan itibaren Zoom'a giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulama kodunuzu platforma girmek zorunda olacaksınız. Aynı zamanda bir toplantıya girerken eğer yönetici bu özelliği aktifleştirdiyse, size sunulan yeni bir kodu kullanacaksınız. Eğer size verilen kodu unutursanız, uygulamalarda size sunulan kurtarma kodlarından birini Zoom'a girebilirsiniz.

Kaynak : https://betanews.com/2020/09/12/zoom-2fa-for-all/
10
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
1
1