Dünyanın İlk 'Hidrojen Oteli' Japonya'da Açıldı: Otelden İlk Görüntüler Geldi

36
5
0
0
0
Yenilikçilik söz konusu olduğunda öncü ülkelerden biri olan Japonya, dünyanın ilk hidrojen oteline ev sahipliği yapmaya başladı. Karbon nötr otel olarak karşımıza çıkan otel, enerjisini otel ve gıda atıklarından elde ediyor.

Küresel ısınmanın etkilerini iyiden iyiye göstermesiyle birlikte dünya, karbon emisyonunu azaltmaya her zamankinden çok daha fazla önem vermeye başladı. Tokyu Hotels, Japonya'da dünyanın ilk 'hidrojen otelini' hizmete açarak karbon emisyonunu azaltmak konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermiş oldu.

Söz konusu otel, ihtiyacı olan enerjiyi atık ürünlerden elde edilen hidrojenden elde eden, dünyanın ilk karbon nötr oteli olma unvanına sahip. Tam adı Kawasaki King Skyfront Tokyo Rei Hotel olan otel, Tokyo şehir merkezine 50 dakika mesafede bulunuyor ve enerjisini yüzde 30 hidrojen, yüzde 70 yiyecek atıklarından elde ediyor.

tokyu otels

Toshiba tarafından geliştirilen H2Rex teknolojisini kullanan otel, hidrojen yakıt hücresi sistemi ile atıklardan elde ettiği hidrojeni karbon emisyonu ortaya çıkarmadan ısı ve elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Söz konusu sistem otele bir boru hattı ile bağlı olduğundan otelin sürekli bir hidrojen kaynağı bulunuyor.

hidrojen otel

Kawasaki King Skyfront Tokyo Rei Hotel, misafirlerin odalarına bırakmış oldukları diş fırçaları ve tarakları dahi enerjiye dönüştürüyor. Ayrıca otelde hidroponik (topraksız bitki yetiştirme süreci) ve LED ışık kaynağı fotosentezi yoluyla mahsül yetiştirme çalışmaları da bulunuyor. Bu sayede otel, kullanılan enerjiden maksimum verimi elde etmiş oluyor.

karbon nört otel

Otel, hidrojen enerjisi ile yılda yaklaşık 450.000 kwh güç üretiyor. Bu da otelin her yıl dört kişilik 82 eve yetecek kadar elektrik ürettiği anlamına geliyor. Ayrıca hidrojen enerjisi teknolojisi, yılda 200.000 kg karbon emisyonu tasarrufu anlamına geliyor ki bu tasarruf 14.300 sedir ağacı dikerek elde edebileceğimiz karbon emisyonu azaltımına denk bir tasarruf demek.

dünyanın ilk hidrojen oteli

Otel, gıda atıklarını enerjiye dönüştürmek için ise yakınlardaki bir elektrik santrali ile ortaklık kurmuş durumda. Otel, gıda atıklarını santrale gönderiyor, santral bu atıkları geri dönüştürüyor, otel bu geri dönüşümden elde edilen enerjiyi geri satın alıyor. Böylece Japonya'da ilk kez gıda atıkları bir otele güç sağlamış oluyor. Otel, Japonya Çevre Bakanlığı ile iş birliği içinde hayata geçirilmiş durumda.

Kaynak : https://globetrender.com/2021/06/19/tokyu-hotels-first-hydrogen-hotel-japan/
36
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
5
0
0
0