13. iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri Sahiplerini Buldu

55
12
5
4
1
Fotoğraf çekmek denildiğinde akla gelen ilk akıllı telefonlardan olan iPhone’un 13. Fotoğrafçılık Ödülleri’nde kazananlar belli oldu. Kazanan fotoğraflar dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kare içinden seçildi.

Fotoğraf çekebilen ve gösterebilen telefonlar ortaya çıkmadan önce cep telefonu reklamlarında cihazların ne kadar küçülebildiği anlatılıyordu. Çakmak cebi olarak tabir edilen cebe sığan modeller vardı. Fotoğraf ve video çekmek bu akımı ters yöne çevirdi ve telefonlar büyüdü.

Mobil telefon fotoğrafçılığının öncülerinden biri ise dünyaca ünlü teknoloji devi Apple ve iPhone olmuştu. Firmanın o dönemden beri gerçekleştirdiği iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri, 13. kez sahiplerini buldu.

Büyük Ödül: Flying Boys/Uçan Çocuklar - Dimpy Bhalotia

flying boys

Birleşik Krallık’ta yaşayan Dimpy Bhalotia tarafından yakalanan ve Flying Boys/Uçan Çocuklar adı verilen bu kare, dünyanın dört bir yanından gelen fotoğraflar arasında birinci sırayı almayı başardı.

no walls

Yarışmada dereceye giren diğer fotoğraflar arasında ise Artyom Baryshau’nun “No Walls/Duvar yok” adlı eseri, Iraklı Saif Hussain’in “Sheik of Youth/Gençliğin Şeyhi” gibi kareler de yer aldı. Genel olarak en son çıkan iPhone modellerinin kullanıldığı fotoğraflar, aradaki çekim kalitesinin de etkisiyle ödülü kucakladı. 

sheikh of youth

iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri’nde Avustralya, Bahreyn, Belarus, Kanada, Çin, Kolombiya, Fransa, Hong Kong, İtalya, Irak, İsrail, Japonya, Hollanda, Peru, Filipinler, Portekiz, Singapur, İspanya, Tayvan, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katılımcılar ödül kazandı.

iphone photography awards

Yarışmada dereceye giren tüm fotoğrafları görmek isterseniz Apple iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Belki de seneye bir ödül de ülkemize gelir, kim bilir? 

Kaynak : https://www.macrumors.com/2020/07/22/winners-13th-iphone-photography-awards/
55
12
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
55
12
5
4
1