2019 Drone Fotoğrafçılığı Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu

25
4
2
1
1
Drone ile fotoğraf çekmek pek çok kişinin hobisi. Ancak bu yarışmanın kazananları adeta bir sanat icra ediyorlar.

Drone'lar kısa bir süre önce hayatımıza girmesine rağmen pek çok alanda kullanılmaya başladı. Kimi zaman hobi amaçlı kullanılabilen drone'lar, kimi zamansa askeri alanlarda kullanılabiliyor ve hatta bazı şirketler drone ile yolcu taşımacılığı fikri üzerinde çalışıyorlar.

Drone'ların hayatımıza girmesi, yeni bir sektörün de oluşmasına neden oldu. Drone fotoğrafçılığı olarak adlandırılan bu yeni sektör, birkaç yıldır ortaya kaliteli fotoğraflar çıkarıyor ve hatta drone fotoğrafçılığı yarışmaları düzenleniyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Drone Fotoğrafçılığı Yarışması kapsamında birinciler belli oldu.

Karşınızda 107 ülkeden 4.500 katılımcıyla gerçekleştirilen bu yarışmanın birincisi:

Birinci olan bu görsel, Polonyalı fotoğrafçı Jacek Deneka tarafından çekildi. Daneka'nın çok sayıda kayakçıyı çektiği bu görsele; A Shoal of Colorful Fish (Renkli Balık Sürüsü) ismi verildi. Bu görsel, yılın fotoğrafı olma ünvanına sahip oldu.

Yarışma kapsamında birinci olan tek fotoğraf bu değildi. Yarışmada; doğa, spor, kentler, insanlar, vahşi yaşam ve soyut olmak üzere 6 farklı kategori bulunuyordu. İşte o kazananlardan bazıları;

Bu fotoğraf doğa kategorisinde çekilmiş olan en iyi fotoğraf ödülü aldı ve Jeremiasz Gadek tarafından çekildi.

Vahşi yaşam kategorisinde çekilen en iyi drone fotoğrafı ise buydu ve Florian Ledoux tarafından çekildi.

Şehirler kategorisinin en iyi fotoğrafı ise Cezayir'de bulunan Beni Isguen bölgesinden geldi ve George Steinmetz tarafından çekildi.

Yarışmanın internet sitesinde çok daha fazla görsel bulunuyor. Kategorilerle ikinci olan veya jüri üyeleri tarafından "mutlaka görülmesi gereken fotoğraflar" olarak adlandırılan birbirlerinden kaliteli fotoğrafları görüntülemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://newatlas.com/drone-photography-2019-awards-winners-gallery/60576/
25
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
4
2
1
1